Bytt frisør!

Frisyrene:  Den ene er skamklipt og den andre hår á la Bremykt-farven, noe løst, men samtidig nesten limt på plass, selv i suget fra helikopterrotoren, skriver Per Bjerke.  Tegning: Reidar Hanssen

Frisyrene: Den ene er skamklipt og den andre hår á la Bremykt-farven, noe løst, men samtidig nesten limt på plass, selv i suget fra helikopterrotoren, skriver Per Bjerke. Tegning: Reidar Hanssen

Av

Nå skal jeg innledningsvis innrømme at jeg ganske så lenge, og med en smule uro har fulgt med i det jeg kaller en meningsløs atompolitikk med to tullinger, komplett uten forståelse for Nobel-komiteens Fredspris til ICAN!

DEL

LeserbrevI tillegg går de rundt med hver sin røde atomknapp i bukselomma. Jeg tenker selvfølgelig på Donald Trump, Amerikas president og han rakettmannen og tjukkassen, Kim Jong-un i Nord Korea. Nå tror selvfølgelig ikke tegneren og jeg at vårt budskap skal nå frem til riktig adresse, altså direkte til herrene det gjelder. Nei, langt i fra, som det sies i Vett og Uvett, hvor denne historien egentlig hører hjemme. Men, på den annen side synes heller ikke det diplomati av alvorlige menn i skjorte og slips man inntil nå har sett avbildet i avisen, heller ikke har lykkes med å frembringe noen fredfull atomavtale i disse nyttårstider. Tvert i mot! Håpet om at Deilig er jorden, som vi nettopp så vakkert har sunget om, har aldri før vært så langt unna sannheten som den er i disse dager.

Dybdepsykologi

For ikke å trette mine lesere med atompolitikk på høyeste plan, har jeg – med en smule dybdepsykologi - spekulert i hva bakgrunnen kan være hvorfor vi har tillatt de omtalte herrer å bringe oss (vi andre) i denne BING-BANG- situasjonen? Og enn videre lese at Kim nå har et ny langtrekkende nyttårsrakett 2017/2018 for hånden, som etter sigende rekker frem til inngangsdøren til hver enkelt av oss, hvor hen i verden den døren må være? At denne raketten er mer spektakulær enn noe jeg i alle år har sett fra Solbakken mot Torvet, Havna og Fagernesfjellet er hevet over en hver tvil. Når jeg ser bilder av NATO-sjefen Jens Stolten- berg, som på få år er blitt gråere og gråere, hans sjarmerende og kjekke guttesmil borte, og erstattet av ren frykt i hans øyne.

Da forstår jeg at dette er alvorlig, mine venner.

Bytt frisør

Men nå tilbake til mine påståtte evner som psykolog (riktignok uten formell utdannelse, mer som autodidakt!) skjønner selv jeg at det er noe som plager Trumpen og Kim’en. Jeg har en sen aftenstund i romjulen, alene, men rimelig klar, spurt meg selv hva det er som får dem til å utfordre hele verden, og hvordan tør de? Og ingen gjør noe med det. Uten å prate! Det må være noe rent personlig som de ikke har villet fortelle. Faktisk brent inne med, som psykologene sier skaper adferdsmønstre som kan føre til all verdens jævelskap, hvilket jeg vil påstå allerede er bevist langt over det sannsynlige. Hva er det da som plager herrene?

Hårsveisen, vil jeg påstå!

La oss først ta for oss Kim jong-un. Han er etter mitt skjønn direkte skamklipt med et gjenværende hårfeste over ørene som må være minst 2 tommer for høyt. Han smiler riktignok fortsatt, men at fraværet av en frisør må gremme ham forferdelig, er høyst forståelig.

Så har vi Trumpen med det jeg kaller hår á la Bremykt-farven, noe løst, men samtidig nesten limt på plass, selv i suget fra helikopterrotoren. Det er det første møtet med seg selv i speilet om morgenen, skuende på sitt hår som plager disse herrene, og som fører til det jeg innledningsvis kaller reinspikka jævelskap. Noe annet kan det ikke være.

Tegneren er helt klar på at Narvik har en rolle i dette fordi vi har for mange frisører i byen, uten at han definerer hvordan vi konkret skal løse det. Men at det er et problem er alle klar over, men tegneren og jeg nøyer oss i denne omgang med å ønske by1 og vi som bor her.

ETT GODT NYTT ÅR!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags