Etter å ha speidet omhyggelig etter Narviks berømtheter, parkeringsvaktene, tok jeg sjansen

Foto: Robin Bergfald.

Foto: Robin Bergfald.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LESERBREV:  For noen av oss er det etter hvert blitt slik at man ikke oppsøker trapper for å gå i, selv ikke trapper i Narvik.

For noen dager siden avla jeg byen et besøk uten å ha et spesielt ærende som måtte utføres der, og brøt dermed en barriere flere er opptatt av: Bompenger for ei bru som ikke eksisterer enda.

Les også: Ga bort to millioner - blir hetset på nett

Narvik er en vakker by, velordnet og ryddig og noe helt annet enn den byen jeg bodde i, i hele 5 år, på slutten av 40-tallet og begynnelsen av 50-tallet. Men å finne et sted for parkering i noenlunde nærhet av sentrum, enten det nå er gater som er desimert av utflyttede butikker til de store kjøpesentrene, eller det er gater med noe innhold i husene langs gata, er nesten umulig.

Parkeringsmulighetene oppmuntrer ikke oss ikkedeltakere i løpsarrangement til å besøke sentrumsområdet i Narvik.

Et lite eksempel: I Torvhallen som i sin tid var et sentralt møtested for kjøp av fisk og grønnsaker, er det åpnet en restaurant med et interessant tilbud av retter med basis i fisk og skalldyr. Etter å ha brukt rundkjøringen korrekt ble det mulig for innkjøring til dette stedet i Torvhallen. Etter å ha speidet omhyggelig etter Narviks berømtheter, parkeringsvaktene, tok jeg sjansen, parkerte på den ene av de 5 plassene som var ledig, «spurtet» inn i fiskeutsalget/restauranten for å forhøre meg om mulig parkeringstid og LOVLIGHET: Jo, det kunne la seg ordne. Jeg fikk tildelt en gul papirlapp av typen Esselte Contacta Notes der det ble nøyaktig påført på sekundet riktig tidspunkt for mitt arrivè, og med klar beskjed om at overskridelse av de tilmålte 15 – femten - minuttene, uten å ha fjernet kjøretøyet fra stedet, ville bli ubehagelig med mindre jeg ønsket en «narvikbot». Det ønsket jeg ikke denne gangen, så det ble ikke mulig å prøve noen av de gastronomiske tilbud man måtte ha i fiskerestauranten.

Ved utkjøring forut for de tildelte 15 minuttene, passerte jeg Torvhalltrappa. Med et raskt sideblikk til venstre, registrerte jeg ikke noe som burde være der, nemlig et hull inn i fjellet til en hall med rulletrapp og heis til Gate 2, noe som kunne føre til liv også i de husene, og selvsagt parkeringsmulighet i fjellhall/tunnell. De har gjort det i Tromsø, og de tjener svært, svært gode penger på det. Hva med å ta en prat med de i Tromsø som kan dette, og tilmed har penger til å få i stand et parkeringsanlegg også i fjellet i Narvik?

De 2 millionene som gave til ei trapp som da ville bli unødvendig, kunne kanskje være en begynnelse.

Jeg ser bort fra utleie av parkeringsvakter fra Narvik til Tromsø for å ta seg av de helt uregjerlige der, slik noen har antydet.

Følg Fremover på Facebook og få siste nytt først

Hold deg oppdatert uansett hvor du er. Last ned Fremovers app og få varsel på mobilen om blant annet store nyheter, trafikkulykker og stengte veier i regionen.

App for iPhone

For Android

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken