La oss pusse opp «gulskola»!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevNarvik kommune har endelig tatt tak i utfordringene med dårlig vedlikeholdte skolebygg. Vi ligger godt i rute med ny ungdomsskole og nå er turen endelig kommet til å lage en god barneskole også.

«Slottet» eller «Gulskola» ble bygget akkurat i den tida Norge begynte å fungere som egen nasjon. Alle visste at Narvik kom til å eksplodere i vekst, og i 1913 sto Villaveien skole klar. Det vil si at i over hundre år har det solgule bygget vært det som møter små narvikværinger som senere skal ut i verden og være stolte av å være nettopp det.

Det er et praktfullt bygg. Forfallent og uhensiktsmessig innredet i forhold til dagens skoledrift, ja vel. Men bygget er en umistelig del av byens arv og identitet. Hvis bygget ikke benyttes som en del av ny barneskole, er det store sjanser for at bygget blir stående tomt og forfalle slik det har gjort de siste årene.

SV ønsker en løsning hvor Villaveien skole beholdes. Vi var pådrivere for at bystyret den 13. juni vedtok at Villaveien skole skal utredes som en del av en fremtidig løsning kombinert med et tilbygg. Ved å kombinere det gamle, ærverdige med det nye moderne tar vi vare på kulturarven samtidig som barna og de ansatte får arbeidsforhold som de behøver og fortjener.

Artikkeltags