Tirsdag formiddag ble lesertallene for norske aviser offentliggjort av Mediebedriftenes Landsforening. Tallene forteller avisenes totale antall lesere på alle plattformer for andre halvår i 2019.

Per 15. oktober har Fremover totalt 21.200 lesere på alle plattformer. Det tilsvarer en samlet økning på 2.400 lesere sammenlignet med første halvår i 2019.

– Det er veldig hyggelig å se at vi har en kraftig vekst digitalt, samtidig som vi holder oss stabilt på papir. Det er i tråd med strategien vår. At vi lykkes med det er kjempebra, sier Christian Senning Andersen, sjefredaktør i Fremover.

Sammenlignet med inngangen av 2019, har Fremover hatt en nedgang på 100 papirlesere. Samtidig har avisen økt med 3.100 digitale lesere.

– På denne tiden i 2018 gikk vi tilbake på det totale antallet lesere. Men nå har vi hentet inn det vi gikk tilbake i fjor, og i sum har vi økt, sier Senning Andersen.

Sjefredaktøren mener veksten skyldes at Fremover har truffet bedre med innholdet.

– Det er et resultat av veldig bevisst jobbing med den journalistikken vi ser at leserne våre vil ha. Vi har over lang tid hatt gode analyser av innholdet vårt. Vi har over tid sett hva leserne våre vil ha, og vi har blitt flinkere til å levere det, mener Senning Andersen.

Etter at lesertallene ble offentliggjort, lover sjefredaktøren kake til Fremovers ansatte. Samtidig har han beina godt plantet i jorda.

– Vi må tillate oss å feire litt når vi lykkes, men samtidig er det ikke noen hvilepute at vi øker med 2.400 lesere samlet. Leserveksten er motivasjon til å jobbe hardt for fortsatt å være en relevant lokalavis for dekningsområdet vårt, sier Senning Andersen.