Gå til sidens hovedinnhold

Lever vi nå i galskapens tidsalder?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ja, man kan jo virkelig begynne å undre seg over hvilke tid vi nå lever i, der verden nå har fått en pandemi som har satt det meste på hodet. En hører om korona, Covid-19 og et livsfarlig virus.

Komisk er det å lese at nå er grensa mot Sverige totalt nedstengt, ikke bare fra norsk side, men nå tar svenskene igjen og stenger sin grense mot Norge som et slags takk for sist. Og der de til og med vurderer patruljering med helikopter for å stanse de som måtte prøve seg å passere uten papirene i orden. Og snart skal vi vel også stenges inn ved portforbud og politi som patruljerer gatene?

Jeg er ganske sikker på at dette vanviddet er storm i et vannglass. Og det er liten tvil om at vi vil komme til å se og oppleve store konsekvenser i tida framover. Etter hvert når konkurser, permitteringer og oppsigelser vil sige inn, så vil nok folk flest forandre oppfatning om myndighetenes medvirkning. Og da kommer aggresjon og sinne mot dem som har forårsaket problemene. Ja, som kunne vært tatt i fatt med på et mye tidligere tidspunkt, grunnet et virus med dødelighet på mellom 0,8 og 2,9 prosent! Der jeg vil påstå at disse enorme og kostbare tiltakene som holder på å lamme hele samfunnet, er langt mer skadelig enn dette kinesiske viruset.

Hovedproblemet i Norge er det ekstremt høye antallet sysselsatte i den offentlige sektor som på nåværende tidspunkt føler seg økonomisk trygge og som mest sannsynlig finner hjemmekontor-tilværelsen svært behagelig. For slike arbeidstakere er det kanskje tilnærmet status quo? Kanskje ikke så rart at den tilliten vi en gang hadde til politikere og myndigheter i stor grad nå har forsvunnet i dette egoistiske samfunnet. Ja, sammen med den førte ødeleggende politikk de siste tiårene? Som jeg ikke skal komme inn på denne gang.

Mitt store ønske nå, det er at vi vil se en betydelig forandring av Stortinget ved høstens valg. Når til og med FrP har sviktet så totalt, så må de forstå det går en grense for alt. Demokratene og PDK er nå i siget. Og jeg tror folk nå ønsker politikere som de kan stole på, og som ikke minst snakker sant om en galskap som har inntatt landet.

For nå må vi ha nye strateger med ekte omsorg for innbyggerne og ikke sjarlataner med knefall mot overnasjonale institusjoner som EU, Davos, FN og ikke minst Kina. Mens de sviktet Donald Trump og fikk den kriminelle Biden på plass i Washington. En tragedie som vi ennå bare så vidt har sett begynnelsen på.

Jeg er ganske overbevisst om at skuta må snus, og der trenden vil kunne forsterke seg jo nærmere valget vi kommer. Og det fordi folk flest tenker at vi får den samme politikk uansett om de velger Høyre eller Ap. Tiden er nå inne for helt andre typer politikere enn disse. For hva har vi egentlig å tape med å få dem bort? Tror ikke jeg er den eneste som har mistet all tillit til disse i "stortingspartiet".

For de er i mine øyner på ingen måte folkets tjenere, men heller en ny politisk adel. Og de er kun lojale mot seg selv og partiet sitt som bestemmer alt. Og da er det på høy tid å bytte dem ut med "andre partier" og håpe på store politiske endringer etter høstens valg. Og ikke minst en mer edruelig holdning overfor Covid-19, pandemier som kommer og går og til politiske strateger som gjennomskuer hele bedraget!

Kommentarer til denne saken