Jo da, ABBA-konserten var hausset opp på forhånd. Det lå liksom i kortene at dette ville bli bra, men at det skulle nå slike høyder, ja, det ante vi ikke. Så vær så god; årets mest fengende, armløftende og overveldende kraftpopperle av en konsert ble gullglitrende servert i Teatersalen fredag kveld.

LKAB har overveldet oss mye de siste årene. Da skal det sterk, og kanskje uvant, lut til for å sette oss ut av spill. Vi har blitt bortskjemt, men det Lisa Stokke og storbandet presterte fredag kveld var som en knyttneve, et fyrverkeri. Du snakker om å møte opp når det gjelder!

Heller ikke å forglemme Hansi Lorentzen og kjernen i Herr og Frustrert, Atle Aksum, Beate Klubnes og Anne Kalvik, som bidro til å sukre pillen og løfte lydbildet som korister. Og nok en gang applaus til gutta bak lyd og lys, Ørjan Eilivsen og Frode Roaldset. Og jammen hadde de hengt opp ei diskokule i taket også.

Allsang og trampeklapp

Det var en nærmest elektrisk stemning i salen fra det øyeblikk Hansi Lorentzen introduserte hovedpersonen i ABBA-showet – og til siste tone på avslutningslåten, «Thank You for the Music», fadet ut. Vi kan plusse på tendenser til allsang og definitivt trampeklapp. Kanskje ikke så merkelig;

For det første en fantastisk stemme og uforlignelig utstråling.

For det andre: Forskere mener musikken vi lyttet til som unge, vil definere oss for alltid. Og selv om det i visse kretser ikke alltid har vært stuerent å like ABBA, har musikken deres påvirket oss som har ment at uten musikk er livet en misforståelse. Uansett har Bjørn, Benny, Agnetha og Frida ufornektelig laget noen av den fineste popmusikken som finnes. Og mange har minner og sterke følelser knyttet til musikken ABBA lagde, og fremførte i de årene de var aktive som en kvartett - med fenomenale musikere i ryggen.

At flere i publikum måtte fram med lommetørkleet, er et bevis på både den ene og den andre tesen. Og at det gikk et skuffelsens sukk gjennom salen da Lisa annonserte siste nummer.

Sprett champagnen!

Det er hårfine detaljer som skiller en svært god og en enestående artist. Lisa Stokke har akkurat den faktoren som plasserer henne i kategorien iøynefallende og unik. Antakelig falt hun som liten i den gullgryta som befinner seg ved enden av regnbuen. Og når det i tillegg ikke finnes et fnugg av stjernenykker, så må vi bare konkludere med at noen ganger er det faktisk gull det som glitrer.

LKAB Bigband har hevet lista med denne produksjonen med spenstige og avanserte arrangementer av perlerad med pop-hits. Alt arrangert på noteark av Runar Sollie og Morten Brochs. Det her var en ytterst velklingende fusjon mellom et storband jeg aldri før har hørt så tighte og velspillende som i går og en stjernevokalist i toppform. Det er en match «made in heaven.» Slik nøstes kreative tråder til en konsert så til de glade grader bra.

Noen kvelder er bedre enn andre. Og festkvelder der du får henge med Lisa Stokke og LKAB Bigband, må jeg få lov å plassere aller, aller øverst i bunken. Hjem til fredagstacoen, Grandiosaen eller en halvliter på byen vil under alle omstendigheter være et antiklimaks etter en slik musikkopplevelse.

Champagnen som Lisa, sangerne og musikerne velfortjent kan sprette får ligge på kjøling noen timer til, for lørdag er det ny konsert. Bare så det er sagt; et øyeblikks pur lykke kan kjøpes for en inngangsbillett.

Bildeserie

Se bilder fra ABBA-hyllesten med Lisa Stokke og LKAB Bigband