Derfor stiller Terje (55) til valg: – det er tid for skifte i Evenes

Listetopp: Terje Bartholsen i Evenes Arbeiderparti.

Listetopp: Terje Bartholsen i Evenes Arbeiderparti.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Listetoppene Navn: Terje Bartholsen

Parti: Arbeiderpartiet

Bosted: Liland

Alder: 55

Sivilstand: Gift med Trude, fire voksne barn

Jobb/stilling: Ukependler til jobb som prosjektleder i Ullensaker kommune for arbeidet med en tredje rullebane på Gardermoen


Derfor stiller jeg til valg i år:

Fordi det er tid for skifte i Evenes. Det er mye å ta tak i etter mange år med høyrestyre.

Årsaken til at jeg ble politisk engasjert:

Jeg har vært politisk interessert og engasjert hele livet, som ungdom, som student og som politisk journalist i NRK i mange år før jeg flyttet tilbake til Evenes for tjue år siden. Så jeg har vært på flere sider av bordet.

Jeg har alltid vært opptatt av en rettferdig fordeling av mulighetene i samfunnet og at alle skal bli hørt uansett om du er rik eller fattig. Det var derfor naturlig at jeg etter hvert engasjerte meg i Arbeiderpartiet. Politikk skapes nedenfra og opp, ikke motsatt. Så kom kommunereformen der Høyre-og-FRP-regjeringen forsøkte å kjøre over lokaldemokratiet med tvang og maktbruk, godt hjulpet av lokale Høyrefolk. Folk ble mektig provosert av det.

Dette er de tre viktigste valgkampsakene i min kommune i år:

Det aller viktigste for Evenes er å sikre bosetting og gode ringvirkninger av Flystasjonen og den veksten som er underveis. Og at ringvirkningene gir utvikling i hele kommunen ikke bare ett eller to steder. Det koster å være vertskommune for Forsvaret. Det følger med støy for naboer, utfordringer med veier, vann og avløp og så videre.

Vi er naturligvis glade for etableringen, men det er viktig å ta vare på innbyggerne vi allerede har. Vi skal levere gode tjenester samtidig. Eldreomsorgen er under press. Vi har kjempet igjennom hjemkjøring av varm mat fem dager i uka - mot Høyres stemmer. Vi vil øke aktivitørstillingen og sikre at de som trenger våre tjenester får det når de trenger det.

Så er det å få innført skolemat til alle elevene når klasserommene på nyskolen står ferdig neste år. Det er en kampsak for Arbeiderpartiet fordi det gir både likeverd og bedre læring uten at det koster skjorta. Skoleelevene våre er noe av det aller viktigste vi har.

Men alt dette krever kontroll på økonomien. Det er mye å ta tak i for oss hvis vi vinner valget.

Jeg valgte partiet mitt fordi:

I Arbeiderpartiet er det rom for alle, politikken skapes nedenfra og det ligger i partiets sjel å sørge for at svake grupper blir tatt med i samfunnet.

Hvis jeg måtte ha valgt et annet parti, ville det ha vært:

Det er ikke lett å svare på, det er ganske uaktuelt, men det måtte helt klart vært rødgrønt! Klima og miljø er vår tids viktigste saker. Kloden må reddes.

Dette partiet sliter jeg mest med å samarbeide med:

Jeg er vant til å samarbeide med alle slags folk, med mange slags meninger, i mange situasjoner. Jeg tror på samarbeid og at det gir gode prosesser og løsninger. Men partier som lyver og bløffer for å oppnå kortsiktig gevinst melder seg selv ut av samarbeid. Det ser vi først og fremst eksempler på nasjonalt. Regjeringssirkuset er bare trist.

Mitt politiske forbilde:

Olof Palme. Han sto støtt på de svakes side hele sitt liv, selv om han var født rik. Det står det respekt av.

Det viktigste vi kan gjøre for å skape arbeidsplasser er:

Å øke innbyggertallet, få i gang husbygging og slippe til de som vil skape noe nytt. Det ligger masse muligheter for nyetableringer i hele kommunen på grunn av Flystasjonen.

Det viktigste vi kan gjøre for å skape gode lokalsamfunn er:

Vi må arbeide for gode tjenester og gode møteplasser for alle – men ikke minst for ungdommen.

Det beste med min kommune er:

Folkene, naturen og plasseringen.

LISTETOPPENE

VALG 2019: Fremover presenterer listetoppene i nye Narvik, Evenes og Gratangen kommuner. Vi har bedt alle de lokale listetoppene svare på et sett med spørsmål før høstens kommunevalg. Her kan du bli bedre kjent med dem som kan få makta i din kommune.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken