Sverre Nordmo: – Bygdelistene er vanskelige å forholde seg til

Stiller for Ap: Sverre Nordmo i Gratangen. Arkivfoto: Ann-Kristin Hanssen

Stiller for Ap: Sverre Nordmo i Gratangen. Arkivfoto: Ann-Kristin Hanssen Foto:

DEL

ListetoppeneNavn: Sverre Nordmo

Parti: Gratangen Arbeiderparti

Bosted: Gratangsbotn

Alder: 72

Sivilstand: Gift

Jobb/stilling: Pensjonist / sjølstendig næringsdrivende


Derfor stiller jeg til valg i år:

Etter 30 år med varierte jobber og aktivitet i kommunen og nasjonalt/internasjonalt, har jeg sett mange utfordringer, men først og fremst muligheter som ikke er utnyttet. Som kultursjef og museumsdirektør har jeg sett områder som trenger et løft og videreutvikling. Som hotelldirektør så jeg potensialet gjennom samarbeid med Visit Narvik og nabokommunene. Det må utvikles videre. Gjennom ledelse av EU-prosjekt i Europa og arbeid hos Riksantikvaren har jeg fått innsikt i de mulighetene og potensialet for vekst som ennå ikke er utløst. Innovasjon og framtidstro er de viktigste drivkreftene for mitt engasjement.

Årsaken til at jeg ble politisk engasjert:

Jeg har alltid vært politisk interessert, og har studert samfunnsfag med politisk og økonomisk historie, og geografi med regional- og kulturgeografi. Det åpnet øynene for viktigheten av å engasjere seg politisk.

Dette er de tre viktigste valgkampsakene i min kommune i år:

Utvikle flere tilbud og sørge for tilrettelegging for både unge og gamle, med aktiviteter, lokal transport og engasjement.

Jeg valgte partiet mitt fordi:

Det ligger nærmest min politiske grunnholdning og har en tradisjon for samhold og fellesskap. Hjelp til svake grupper og internasjonalt engasjement.

Hvis jeg måtte ha valgt et annet parti, ville det ha vært:

SV.

Dette partiet sliter jeg mest med å samarbeide med:

Foruten Frp, som vi er forskånet for her, er bygdelistene vanskelig å forholde seg til. Politiske saker blir lett bygdekrangel.

Mitt politiske forbilde:

Ottar Brox.

Det viktigste vi kan gjøre for å skape arbeidsplasser er:

Arbeidsplassene finnes i Gratangen, vi må gi unge familier gode botilbud, rimelige og attraktive boliger som kan leies og kjøpes på sikt, gode kultur og fritidstilbud til ung og gammel.

Det viktigste vi kan gjøre for å skape gode lokalsamfunn er:

Skape gode møteplasser for ung og gammel, fortsatt attraktive dugnadsarenaer der alle kan delta, treffe nye og gamle naboer. Opprettholde de offentlige tilbudene med gratis SFO, full barnehagedekning og to gode skoler.

Det beste med min kommune er:

Et sted å bli glad i!

Gratangen har mange arenaer som kan være attraktive møteplasser og mange frivillige som gir tilbud på land og sjø.

LISTETOPPENE

VALG 2019: Fremover presenterer listetoppene i nye Narvik, Evenes og Gratangen kommuner. Vi har bedt alle de lokale listetoppene svare på et sett med spørsmål før høstens kommunevalg. Her kan du bli bedre kjent med dem som kan få makta i din kommune.

Artikkeltags