Fremover starter live-podkast: – Skal kjenne at man blir litt klokere

Første tema ut i det nye formatet er oppdrett.

DEL

Denne uka starter Fremover opp med et nytt prosjekt: en live-podcast, som har fått navnet «Litt klokere».

– Vi vil gå i dybden på temaer som er aktuelle for Ofoten, og formidle dem på en mer tilgjengelig måte. Tanken er å nå fram til dem som for eksempel ikke har tid til å sette seg inn i sakene på andre måter, forklarer Vilde Øines Nybakken (26), og nevner blant annet Aftenpostens «Forklart»-podkast som en inspirasjon.

Nybakken er journalist i Fremover, og skal i disse live-podkastene lede samtaler mellom ulike gjester. Samtalene skal foregå på Kroa.

Øl og læring

Idéen oppsto i høst, og Nybakken har de siste ukene jobbet med å planlegge de første sendingene sammen med Fremovers sjefredaktør Christian Senning Andersen (40).

– Det skal ikke være en debatt, men heller fagfolk som forklarer eller gjester som kan gi innsikt i temaer vi skriver om i en løpende nyhetsdekning, men hvor vi kanskje ikke har tid til å stoppe opp og dvele nærmere ved det, sier Andersen.

Disse sofapratene er tenkt å vare i en times tid, og på den tiden er håpet at lytterne skal ha blitt litt klokere etter endt sesjon.

– Det er det første målet. Man skal kjenne at jeg har blitt litt klokere – og jeg også, sier Andersen.

ORDSTYRER: Fremovers journalist Vilde Øines Nybakken skal lede samtalene mellom gjestene i Litt klokere.

ORDSTYRER: Fremovers journalist Vilde Øines Nybakken skal lede samtalene mellom gjestene i Litt klokere. Foto:

Både han og Vilde Øines Nybakken håper i tillegg at det skal bli en ny møteplass for narvikinger.

– Man kan komme og oppleve dette direkte også, ikke bare hjemme gjennom podkast. Det gir oss en mulighet til å møte leserne på en annen arena, og det gleder jeg meg til, sier sjefredaktøren.

– Det blir en mulighet til å rusle bort til et utested en vanlig kveld, treffe litt folk og lære noe nytt; kanskje til og med noe du ikke visste du var interessert i, håper Nybakken, og tilføyer:

– Narvik trenger også en plass hvor man kan møtes for en øl og bare prate litt «skit».

Først ut: oppdrett

Temaet den første kvelden er havbruk, noe som ifølge Christian Senning Andersen var nokså tilfeldig.

Ordstyrer Vilde Øines Nybakken er ikke i tvil om at det er et relevant tema å ta opp i en slik setting.

– Oppdrett er noe som er nærmest rett utenfor stuevinduene til folk i området, og er noe som skapte mye debatt blant annet i forbindelse med valget. Og selv om det er noe vi skriver mye om, så kjenner ikke alle nødvendigvis like godt til det. Hva gjør de egentlig og hva skjer i merdene? Hva er det som ligger bak debatten? Det er det vi vil prøve å belyse, forklarer hun.

Allerede nå er det også bestemt at det vil bli en andre runde med havbruk som tema, hvor andre perspektiver vil komme til.

Mange temaer å ta av

Tanken er å arrangere slike sofaprater en gang i måneden framover.

– Så lenge det er temaer å dykke dypere i, vil dette være relevant for oss å arrangere. På et tidspunkt vil vi også evaluere det og se hva som eventuelt kan endres, sier Andersen.

Temaene videre er ikke spikret, men Nybakken nevner Hålogalandsbrua og Narviks krigshistorie som mulige framtidige temaer.

– Og vi tar veldig gjerne imot innspill, understreker hun.

Artikkeltags