Gå til sidens hovedinnhold

Livsfarlig E6/E10 i Bjerkvik

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Økende trafikk av tunge kjøretøyer langs veiene våre skaper gradvis farligere forhold for folk som bor og lever langs veiene.
Særlig der det i tillegg til tung og tett trafikk mangler gang- og sykkelvei. Blant disse er strekningen fra Elvegårdselv bru til forbi Medbyelva bru. Her må fartsgrensen bli satt ned fra 70 km/t til maksimalt 50 km/t.

Her kjører mye tungtrafikk med store trailere under tidspress, militær øvelses-trafikk med svært brede kjøretøy under øvelsen som pågår nå, intens snøbrøyting under polare lavtrykk vekslende med austavindskuling, blandet med trafikk ellers fra fjern og nær.

Og vi har en merkbar økt trafikk med busser. Dette utgjør til sammen en farlig trafikal «cocktail» på strekningen.
De som særlig rammes av dette, er beboerne langs strekningen mellom Elvegårdselv bru og forbi Medbyelv bru. Her er avkjørsler fra alle hus, og her bor mennesker i alle aldre. Familie uten bil og med spebarn finnes her også. Veien til arbeid og barnehage langs denne strekningen er som alle forstår, livsfarlig.

På grunn av snøfonnene er veien til tider smalere. Det gjør ikke forholdene bedre.
Gjentatte ganger er det blitt tatt opp med myndighetene å få bygget en gang- og sykkelsti langs Europavei-strekningen. Sist dette ble omtalt, var som en del av planen om ny vei fra Stormyra til Elvegårdsbrua.

Planen er ikke tatt med i inneværende langtidsplan for veibygging i Norge. Det kan ta lang tid før den veien kommer på plass. Derfor mener vi at det minste vi må få nå, er redusert fart. I alle fall redusert fart i vintermånedene.
Bjerkvik Arbeiderlag og Narvik Arbeiderparti vil ta saken opp med Statens Vegvesen, og øvrige myndigheter, og håper inderlig dette snarlig lar seg løse.

Kommentarer til denne saken