Klatrere i Lofoten hentet ned fra fjell etter flere timer

Vågakallen er et fjell i Vågan som har en høyde på 943 meter.

Vågakallen er et fjell i Vågan som har en høyde på 943 meter. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

De to klatrerne som siden onsdag morgen har sittet fast på Vågakallen, kom seg natt til torsdag ned fra fjellet.

Det melder Hovedredningssentralen for Nord-Norge klokka 0310 natt til torsdag.

- Sea-King har løftet ned to klatrerne uskadd og ellers i god behold, melder hovedredningssentralen.

De to klatrerne er fra Sverige opplyser HRS.

Oppdatert 19.15: Sea King har gjort et første forsøk på å komme til klatrerne, men skydekket forpurret forsøket. Helikopteret er i området for å være klar hvis muligheten byr seg.

Oppdatert 20.25: Det er fortsatt mye skyer i fjellet, men været er meldt å lette i løpet av kvelden. Både Sea King og Svolvær Alpine Redningsgruppe er på Kalle og venter på klarsignal til å gå opp og hente de to klatrerne.

Oppdatert 21.40: Redningshelikopteret gjør et siste forsøk, før det flyr tilbake til basen i Bodø. - Meteorologen melder at skydekket skal lette rundt klokken 01-02 natt til torsdag. Da håper vi å komme til, sier Wangsvik. Klatrerne overnattet i fjellet, og skal ha godt med utstyr. Ifølge politiet er begge erfarne klatrere.

Svolvær Alpine Redningsgruppe samlet seg tidlig onsdag kveld på Kalle, for å være klare hvis sjansen byr seg.

- Klatrerne har vært fri for mat og drikke en stund. Vi har sendt en bag med mat, drikke og en jervenduk med helikopteret. Vi håper de skal klare å fire eller kaste den ned til klatrerne, sier Thommy Dahl Olsen.

Oppdatert 22.20: Sea King lyktes med å få ned en bag med mat, drikke og en jervenduk til klatrerne. Bagen hang i et tau under helikopteret, som nå har returnert til Bodø.

Det har onsdag ettermiddag og kveld regnet i fjellet. Tidlig kveld var det mellom fire og fem plussgrader i området hvor klatrerne venter på hjelp. Temperaturen er ifølge Olsen ikke bra, i og med klatrerne må stå i ro.

- Det er farlig å bevege seg i dette terrenget, når været er slik som nå, sier han.

Ifølge politiet gikk klatrerne opp på Vågakallen ved 2-tiden natt til onsdag og overnattet. Da de skulle gå ned onsdag morgen, valgte de å stoppe og be om hjelp fordi regnet hadde gjort fjellsiden svært sleip og glatt.

Redningsaksjonen ble satt i sving ved 9-tiden onsdag morgen.

Artikkeltags