Gå til sidens hovedinnhold

Ap i nord sier nei til konsekvensutredning

Artikkelen er over 5 år gammel

Finnmark Arbeiderparti sier også nei til konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja.

Søndag ble det klart at Troms Arbeiderparti fattet samme vedtak. I Finnmark ble vedtaket fattet med 24 mot 17 stemmer.

To av tre fylkeslag i Arbeiderpartiet i Nord-Norge sier dermed nei til oljeboring og konsekvensutredning.

– Dette er historisk! Flertallet av fylkeslagene i nord sier nå ja til et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. Det må få betydning for Arbeiderpartiets landsmøte i april, det sier Silje Ask Lundberg, leder i Naturvernforbundet.

– Dette viser at det folkeopprøret som er mot å igangsette leteboring i torskens fødestue også er i stort flertall blant Arbeiderpartiets medlemmer i nord. Det er på tide Jonas Gahr Støre lytter, mener hun.

– Om ikke Arbeiderpartiet på sitt landsmøte i 2017 sier klart og tydelig ja til et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, svikter de det nordnorske folk, sier hun.

Silje Ask Lundberg er fra Harstad, og har vært leder i Natur og Ungdom i 2012 og 2013. Hun har sittet i styret og vært leder i Naturvernforbundet i Troms. Lundberg har studert biologi og var tidligere organisasjonssekretær for Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. Hun ble valgt som nestleder i Naturvernforbundet på landsmøtet i 2015, og ble konstituert daglig leder 31. august da Lars Haltbrekken trakk seg.

Kommentarer til denne saken