Gå til sidens hovedinnhold

For første gang på 30 år var det idrettsarrangement i bygda

Artikkelen er over 4 år gammel
Innsendt

Det er 30 år siden siste det ble arrangert et idrettsarrangement i Vassdalen.

Da var det skogsløp med skyting på sommeren og skiskyting om vinteren.

Det har vært noen fjelløp med start på Lapphaugen i Lavangen kommune med innkomst i Vassdalen i mellomtiden, men ingen med start og mål i Vassdalen.

For 3 år siden starte noen opp Vassdal tur og løypelag, med formålet å rydde turstier, skogsveier og å lage skiløyper om vinteren. Året etter ble første turmarsj og terrengløp arrangert med 72 deltakere.

I fjor, 2016, ble løp og turmarsj nr 2 arrangert, da med 111 deltakere. Begge årene med svært godt vær.

I år gikk arrangementet av stabelen lørdag 26 august. Dagen før kom det voldsomt med regn, noe som medførte at det ble veldig vått i traseen. På morgenen den 26 august regnet det enda, og kl 10 stoppet det helt opp. Men fremdeles var det svært vått i terrenget.

Arrangementet har kun vært reklamert for på facebook og via kalenderen på Fremovers nettside. Til tross for lite reklamering stilte de opp 119 stykker i år.

Vi har 3 løyper, en 11 km som snur nesten inne ved minneplaten for vassdal ulykken, en 5 km som går delvis i samme trase som 11 km og en 2 km for de som kom med barnevogn.

På 11 km i konkurranse klassen deltok det 39 stk. 16 damer og 23 herrer. De fleste steder i Ofoten var representert, også med mange deltakere fra Narvik.

På 5 km i konkurranse klassen deltok det 10 personer, de fleste under 16 år.

Det resterende 70 gikk turmarsj på enten 5 eller 11 km.

I år fikk vi inn gavepremier fra mange butikker i Narvik og Bjerkvik, derfor ble det trekkepremier til alle deltakere.

I konkurranse klassen 11 km, satte vi opp en spurt pris etter ca 1 km. Spurtprisen var 500 kr for beste dame og herreløper.

I damklassen vant Megan O’sadnick, kun 1 sekund foran Bjerkviks lovende junior Kaia Rassmussen. I herreklasen ble det Torger Skjeldnes fra jasport.no som stakk av med 500 kr 2 sekunder foran Thomas Johnsen som er tidligere skiskytter og orienteringsløper fra Bjerkvik, nå bosatt i Straumsbukta uten for Tromsø.

Junioren Kaia Rasmussen fra Bjerkvik løpte fra alle seniorer og kom i mål 2 minutter og 44 sekunder foran Megan O’sadnick fra Narvik, mens Lise Andresen fra Narvik ble 3, 3:24 bak.

I herre klassen vant Thomas Johnsen 48 sekunder foran Torgeir Skjeldnes, nummer 3 ble Anders Eriksen.

5 km, menn, ble vunnet av Mathias Holmer fra Bjerkvik mens Mona Holmer vant klasse 0-16 år, 20 sekunder foran Johanne Karlsvik Fedreheim.

For øvrige resultater så finnes de på http://live.eqtiming.no/34851?addpast=60&focusuid=37766 

Kommentarer til denne saken