Kjerstad deltok på 100 meter, 200 meter og 400 meter i klassen junior 22 år. På 400 meter sprang hun inn til tiden 57,74 sekunder, noe som holdt til en fin tredjeplass. Vinneren på Kjerstads favorittdistansen ble Stine Meland Tomb fra Trondheim som vant med tiden 55,50 sekunder.

På distansen 200 meter trakk Kjerstad seg for å kunne lade best mulig opp til 400 meteren, som gikk rett etter forsøket på 200 meter.

Hundredeler fra

Den andre lokale sprinteren som deltok på junior-NM, Yngvild Elvemo fra Narvik Idrettslag, var kun få tideler unna å få springe semifinale på 200 meter. I forsøket ble hun nummer fire i sitt heat, knappe fire hundredeler bak en semifinaleplass.

Spydvansker

Junior-NM i Stavanger vil nok bli husket for vanskelige værforhold, spesielt for kasteutøverne. Fredag blåste det så mye at stavsprang-apparatet blåste overende, og da spydkaster Simon Wøhlerth Hansen fra Narvik var i aksjon søndag, regnet det kraftig. Den talentfulle spydkasteren, som har vist stor fremgang denne sesongen, klarte ikke å forbedre sin personlige rekord. Det lengste kastet til Hansen falt ned på 46,92 meter, noe som holdt til en sjuendeplass i sitt første junior-NM. Vinner ble Paul Redford fra Nittedal IL.