Erfaren karatetroika

Artikkelen er over 18 år gammel

Ben Offerbeek og hans karateklubb gjennomførte i helga treningssamling for klubbens medlemmer, og i den anledning hadde de hentet inn kampsporttoppene Olavi Niskanen(45) og Valter Vennstrøm(46) for instruksjon. Sammen med Offerbeek(44) hadde trioen 70 år med erfaring innenfor sporten.

DEL
Siden 1982 har Ben Offerbeek drevet karateklubb i Narvik, og pr i dag har klubben om lag 45 aktive medlemmer. – Jeg kom til Narvik i 1979 og da var det ingen som visste noe om karate her. Etter hvert som årene har gått har flere og flere kommet til sporten. Som med alt annet går det også i bølgedaler med karate, men for tiden er det veldig bra, forteller instruktøren.

I helga trente klubbens medlemmer sammen, og med seg hadde de altså storfint besøk. Olavi Niskanen har samme rang som Offerbeek, 3. Dan, mens Valter Vennstrøm er hakket bedre med 4. Dan. De to kom tilreisende fra Kramfors i Sverige, og hadde med seg erfaringer og ideer som skulle komme Narviks kampsportutøvere til gode. – Det er alltid flott å få friske fjes og nye ideer inn i treningen. Neste gang kan det være vi som skal reise til Sverige for å instruere og komme med input til svenskene, smiler Offerbeek.

Det kan ta lang tid å gå gradene i kampsportsystemet. Først må du oppnå svart belte, og er du dyktig kan dette skje i løpet av en tiårsperiode. Deretter er det de forskjellige Dan-gradene som skal forseres. – Skal du komme helt opp på siste Dan-nivå må du begynne tidlig, og ikke avslutte før pensjonsalderen er passert. Det er utrolig vanskelig å komme seg helt til topps, og det er ytterst få som greier det.

Send inn tekst og bilder «

Del din sportsopplevelse med oss - som rapporter fra kamper og arrangementer!

Artikkeltags