Fikk Frivillighetsprisen

Bernt Einar Fredly, nestleder i Ballangen Skiklubb, mottok Frivillighetsprisen på kr. 50.000 på vegne av klubben.

Bernt Einar Fredly, nestleder i Ballangen Skiklubb, mottok Frivillighetsprisen på kr. 50.000 på vegne av klubben.

Artikkelen er over 6 år gammel

Ballangen skiklubb har fått Coop Nord sin frivillighetspris.

DEL

Frivillighetsprisen for 2013 er på 50.000 kroner, og styret i Coop Nord bestemte å gi prisen til Ballangen skiklubb.

30 kandidater

Det var sendt inn forslag på 30 gode kandidater fra Ofoten, Troms og Lofoten.

Forslagene var svært allsidig, men som alltid var det mange idrettslag som ble foreslått. Det var mange gode kandidater og velge mellom, og komiteen forteller at de hadde en vanskelig jobb.

De måtte velge ut kun en vinner.

Det er Coop Nord sin komité for kultur- og frivillighetsprisen som innstiller til styret.

Belønning

Frivillighetsprisen har som formål å støtte opp om frivillig og samfunnsnyttig arbeid i lokalsamfunn, og anerkjenne ildsjeler som gjør en ekstraordinær innsats for andre. Prisen kan tildeles ildsjeler, lag, klubber, foreninger, organisasjoner og andre grupper som driver frivillig aktivitetsskapende og samfunnsnyttig arbeid blant ulike aldersgrupper.

Prisen skal komme alle som benytter tilbudet eller aktiviteten til gode.

I fjor vant Bjerkvik svømmeklubb prisen, og i år er det altså Ballangen skiklubb.

Har bygd ny arena

Ballangen skiklubb drives på dugnad, og har som mål å få flest mulig ut på ski. De har 220 medlemmer. De to siste årene har de bygd en ny skiarena i Håfjell 200 meter over havet. Dette for å sikre gode snøforhold fra oktober til mai.

Den nye stadion, Pippira skistadion, har ført skiklubber fra hele regionen dit for å trene. Klubben har lagt ned mye arbeid, og det har vært utført rundt 2.500 dugnadstimer. De har flere løyper, og i løypene på 1, 2 og 3 kilometer er det lys. De samarbeider også med Håfjellets venner om å tråkke løyper til Håfjell. Til sammen blir det tre mil med maskinpreparerte løyper.

De bruker store ressurser på løypekjøring, brøyting og vedlikehold av løypene.

Tilrettelagt for rullestol

Den nye skiarenaen er tilrettelagt for rullestolbrukere. Området brukes flittig av skoler o barnehager. Det er satt opp lavvo og bålplasser. Barn med nedsatt synsfunksjon og atferdsdiagnoser er integrert i de ordinære treningsskigruppene.

Komiteen skriver at de mener Ballangen skiklubb er svært betydningsfull for lokalmiljøet. De ser viktigheten av å engasjere både barn, ungdom og voksne til trening og trim. Arbeidet de gjør fører ti økt trivsel for svært mange i kommunen.

Prisen på 50.0000 kroner vil bety et løft for klubben, og det vil komme befolkningen i området til gode i form av flere og bedre aktivitetstilbud og skiløyper.

Send inn tekst og bilder «

Del din sportsopplevelse med oss - som rapporter fra kamper og arrangementer!

Artikkeltags