– Fantastisk. Ubeskrivelig, men jævlig deilig, jubler Richard Normann etter at Mjølner hadde blitt heiet fram til 2.divisjonsbilletten av et herlig bortepublikum.

Slike superlativer benyttet han ikke etter fjorårets kvalifisering.

Da gikk en deppet Normann av banen og visste at det ventet en ny sesong i 3.divisjon. Men i helga var det rød/hvite flagget heist til topps. Richard Normann og resten av hans medspillere kunne gå jublende av banen.

Og selv om det verket i hele kroppen til evighetsmaskinen var lørdagen en eneste stor jubeldag. Richard Normann og FK Mjølner gikk fra helvete til himmels på ett år.

– Jeg er helt ferdig, har krampe i begge leggene. Jeg må bruke lang tid på å lege kroppen. Men det orker jeg ikke å gruble på nå. Det er vanvittig deilig å tenke på at vi slipper 3.divisjon til neste år, utdyper Normann.

Og spissen hadde en stor del av æren for at FK Mjølner trakk det lengste strået i kvalifiseringen mot Fauske/Sprint.

I den første kampen hjemme i Narvik var det ikke før Normann entret banen i begynnelsen av sisterunden at Mjølner fikk hull på byllen. Til tross for store smerter fullførte storscoreren 90 minutter lørdag. Hans bidrag var ett mål og ikke minst innsatsvilje til tusen.

I fjor gikk opprykksdrømmen i tusen knas. I den avgjørende kampen i Steigen hadde storscorer Normann en gedigen mulighet til å sikre opprykket, men hans heading strøk utsiden av stolpen. 2.divisjonsbilletten ble borte med sjansen. Men i helga var alt det vonde glemt. Til neste år spilles det allnorsk fotball på Narvik stadion. Mye takket være Richard Normann. Og nesten 100 Narvikinger på tribunen som skrålte av full hals gjennom hele matchen og overdøvet de 900 andre publikummerne.

– I dag blir vi støttet av et fabelaktig publikum, det er deilig å spille med slik støtte fra tribunen, sier Jonny Hanssen etter kampslutt.

Det var Fauske Sprint som gikk i føringen allerede etter tolv minutter. Scoringen kom etter at Mjølner ble brutt i midtbaneleddet på vei framover.

En kjapp stikker mellom Mjølners midtstoppere sendte Sprints Trond Christian Os Madsen alene gjennom mot Kenneth Olsen i Mjølners mål.

Den dyktige unge spilleren, som følges nøye av Bodø/Glimt, gjorde ingen feil alene med målvakten og jubelen kunne slippes løs blant hjemmepublikummet.