Tina og Hanne er bare to av mange ungjenter i malmbyen som har fått øynene opp for den litt uvanlige sporten. Tradisjonelle idretter som håndball, fotball og basketball er for kjedelige for jentegjengen mellom 14-18 år. Gymtimene på Parken ungdomsskole har vært spiren som har fått innebandyinteressen til å vokse. Og nå har damelaget til Narvik Malmers IBK om lag 15 spillere i stallen. Laget er påmeldt til seriespill og turneringer besøkes flittig.

– De fleste som er med her har utspring av fjorårets avgangsklasse på Parken. Vi spilte ofte innebandy i gymtimene og hadde lyst til å drive med sporten på fritiden. Vi gjorde en del undersøkelser og vips var en ny klubb startet, forklarer Hanne Ramstad og Tina K. Hanssen, som for øvrig er førsteårselever ved Frydenlund videregående skole.

Den nyetablerte innebandyklubben er representert i 1.divisjon for damer. Selv om det sportslige ligger på et relativt høyt nivå er det så som så med økonomien. Den unge klubben har lite penger på bok og håper at sponsorer eller andre bidragsytere kan tre støttende til.

– Vi kan ikke si at vi har flust med penger, og trenger en del for at skipet skal holde seg flytende. Vi håper at noen kan gi oss dugnader eller andre aktiviteter som gir penger i kassa. Sponsorerer er heller ikke å forakte, sier innebandyjentene.

Da Fremover besøkte treningen forleden rådet det både høyt tempo, gode kombinasjoner og knallharde tacklinger. For tiden har laget flere økter i uka, og jentene satser på å gjøre seg bemerket med godt spill og underholdende kamper i fremtiden.

– Vi har vært i Tromsø og Bodø og spilt kamper. Dommerne sier at vi er talentfulle og at vi har muligheter til å komme oss høyere opp i divisjonssystemet. Nå er vi i 1.divisjon, hvor skal dette ende, lurer Tina K. Hanssen. Narvik Malmers Innebandyklubb har for øvrig sitt utspring fra laget til Høgskolen i Narvik, men står siden løsrivelsen fra Høgskolen på egne bein. I tillegg til damelaget jobbes det med å få ett herrelag på plass, men hvis det skal bli en realitet må flere herrespillere melde sin interesse.