Narvik-damen som ble utsatt for Tsunamikatastrofen i Asia og dens skadevirkninger romjula 2004, er tilbake i sentral posisjon som trener og mest erfarne spiller.

- Heldig

Livet har så smått begynte å smile til Gro Mikaelsen igjen. Og Gro smiler tilbake, selv om alt er relativt etter en tragedie som rammet så hardt og brutalt.

– Jeg har vært heldig. Veldig heldig. Gro er ikke så interessert i å snakke om sine opplevelser under og etter Tsunamien, men vil heller at fokuset blir rettet mot de som har bidratt til at resultatet har blitt så bra som det har blitt.

Skryter av Oasen

I følge Mikaelsen, har behandlingen på Oasen i Narvik vært avgjørende.

–Trine Pedersen og flere av de andre jentene som jobber der, har stor kompetanse innenfor idrettsmassasje og arrbehandling.

En eventuell ny operasjon på Ullevål blir avgjort om kort tid, noe hun tar som det kommer. Likegyldig er hun derimot ikke.

– Jeg skal før en eventuell operasjon vite hva utsiktene er for at jeg kan bli bedre og hva risikoen er, legger hun til.

Stått på

Godt og vel ti måneder etter tsunamien i Asia er den tidligere landslagsspilleren i innebandy klar til serieåpning. Når Narvik Malmers møter Harstad lørdag og Bodø søndag i Bodø, er Mikaelsen på plass sammen med ungjentene på laget. Ved siden av behandlingen på Oasen har ridning og klatring stått på menyen. Mikaelsen ville - og skulle - tilbake.

Det var like etter påske, da den spreke damen spilte sammen med innebandyherrene i ei turnering i Svolvær, at hun skjønte det kunne gå å få tilbake det aktive livet som hun alltid har levd.

Trent lenge

Mikaelsen har trent de unge jentene som i dag utgjør stammen i Narvik Malmers, i flere sesonger. Mange ble rekruttert fra Parken, der Mikaelsen er lærer.

Narvikingen skryter uhemmet av ungjentene fra 14-18 år, som har organisert og trent seg selv i mange måneder mens hun har vært borte.

– Jentene ordner ting selv. De står på og er veldig flinke og selvstendige, skryter hun. Flere av jentene tok dommerkurs for flere år siden, og har dømt både dame- og herrekamper. To av dem har også vært på trenerkurs, så dette er modige jenter, som tar utfordringer på strak arm.

Vil ha styre

Narvik Malmers er forholdsvis nystartet som klubb. Gro Mikaelsen innrømmer at hun trekker i mange tråder, men at hun gjerne vil ha mer hjelp og et styre på plass.

– Selv om flere av spillerne gjør en voksen jobb for klubben sin, blir det mye belastning på noen få. Det er uheldig i det lange løp.

Til Bodø-turen i helgen stiller foreldre til spillerne opp som sjåfører.

Slik blir det til bortekamper videre i sesongen også.

- Alle foreldrene vet hvilke helger de skal kjøre i løpet av sesongen, og bytter seg i mellom om det ikke passer.

Kamper i Narvik

Helgen om tre uker er det klart for innebandyhelg i Narvik. Da kommer tre herre-lag og tre dame-lag på besøk til Malmbyen.

- Dette blir første seriehelg i Narvik, sier Gro, litt stolt.

Et helt nytt vant til 50.000 kroner gjør at Narvik er blitt godkjent som innebandyarena og arrangør.

- Her må jeg få benytte anledningen til å takke distriktssjef Ivar Sakserud og Ellen Moi i HV16 for hjelpen vi fikk med transport av vantet fra Oslo og hit, flott at lokale krefter trår til!

Kampene helgen lørdag og søndag 26. og 27. november blir spilt i Idrettens Hus, kan Mikaelsen fortelle.

Narvik Malmers jobber med nyrekruttering. Klubbens spillende trener er i dialog med blant annet Dagfinn Rognmo angående pikespillere på fotballaget til Mjølner.

- Flott om fotballen og innebandy kan samarbeide, vi har motsatt sesong, og trener på mange av de samme ferdighetene, så dette bør vi kunne dra fordel av, i stedet for å være konkurrenter.

Narvik Malmers har også så vidt vært i kontakt med andre innebandy-krefter på Solhaugen, med tanke på et mulig samarbeid.