Kristian klar for<br/> landslagsdebut

Artikkelen er over 9 år gammel

I en alder av 31 år debuterer tidligere Mjølner-keeper Kristian Bergfald på landslaget - samelandslaget.

DEL

Søndag setter han kursen for Milano. Der blir han ei uke sammen med det norske samelandslaget i fotball. Dette er første gang den 192 centimeter lange narvikingen får tilbud om plass på samelandslaget. Hvorfor det har tatt så lang tid og at han akkurat nå fikk tilbudet, vet han egentlig ikke selv.

Gleder seg

Isak (Hætta), treneren til samelandslaget, ringte med og jeg takket ja til å være med, sier Bergfald.

Den tidligere Mjølner-keeperen vet ikke helt hvor i familiestammen sametilknyttinga kommer inn. Det ofrer han heller ikke en tanke. Nå ser han bare frem til det uoffisielle worldcup for urbefolkning.

– Ja, jeg gleder meg. Dette blir spennende. Vi skal møte Provence fra Frankrike og Gozo, ei øy ved Malta, i innledningskampene i neste uke, kan han fortelle.

At det har blitt noen henvendelser fra Narvik etter at det ble kjent at han skullevære med samelandslagsuttaket, legger ikke Bergfald skjul på.

– Mest sms, epost og litt på facebook, innrømmer han.

Eliteserien

Kristian Bergfald holder seg i form og trener litt fotball. Men noen toppsatsing på vanlig seriefotball har han ikke planer om.

– Har ikke tid til det, sier brannkonstabelen ved Fredrikstad brann - og redningskorps.

Men tid til en ting tar han seg i høst og vinter: Eliteserien i futsal med Nordpolen.

– Ja, det blir satsing. Der skal jeg være med for fullt, bekrefter Narviks sin ferskeste landslagsutøver - i samefotball.

Send inn tekst og bilder «

Del din sportsopplevelse med oss - som rapporter fra kamper og arrangementer!

Artikkeltags