Kunstgressfest

GLADE BARN: Det var stor stemning, særlig blant de aller minste, at de hadde fått prøvd kunstgresset før åpningskampen mellom LIF og Furuflaten som endte 0-1. Fra venstre : Lea Elise Mikalsen Røkenes, Eirik Johansen, Amalie Berg Vimme og Nora Johansen. Bak fra venstre: Keepertrener i Troms Fotballkrets, Andreas Seipäjärvi og forballkretsens spilleutvikler, Truls Jenssen.

GLADE BARN: Det var stor stemning, særlig blant de aller minste, at de hadde fått prøvd kunstgresset før åpningskampen mellom LIF og Furuflaten som endte 0-1. Fra venstre : Lea Elise Mikalsen Røkenes, Eirik Johansen, Amalie Berg Vimme og Nora Johansen. Bak fra venstre: Keepertrener i Troms Fotballkrets, Andreas Seipäjärvi og forballkretsens spilleutvikler, Truls Jenssen. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Det ble feststemning i Lavangen da den nye kunstgressbanen ble åpnet på Tennevoll. Idrettsforening har lagt ned 2.000 dugnadstimer for å få det til.

DEL

200 møtte for å få med seg åpningen av kunstgressbanen, og fredag 15. august vil alltid bli stående som en minnedag i Lavangen Idrettsforenings (LIF) historie.

Åpningsseremonien ble da også etterfulgt av et praktfullt fyrverkeri, regissert av salangsværingen Jens Victor Steinsund.

Imponerende innsats

På under ett år har medlemmene i LIF gjort en formidabel innsats og lagt ned om lag 2000 dugnadstimer for å få dette idrettsanlegget klart til en åpning.

Det er vel 1.000 innbyggere i Lavangen kommune, som setter dugnadsinnsatsen og investeringen på hele 5.7 millioner kroner i perspektiv.

Lavangen kommune belønnet dugnadsinnsatsen med å støtte anlegget med en million kroner.

Den nye kunstgressbanen ligger like ved skoleanlegget med det nye flerbruksbygget med idrettshall og svømmebasseng til nærmere 40 millioner kroner.

Trening for liten - trening for stor

I forbindelse med åpningen av kunstgressbanen på Tennevoll hadde Lavangen Idrettsforening lagt til rette for en treningsøkt for barn og unge i alderen seks til 16 år.

Truls Jenssen, spillerutvikler i Troms Fotballkrets, holdt treningen på åpningsdagen.

Mange av denne aldersgruppen hadde nok ikke fått med seg at Truls Jenssen var en av de mange gode fotballspillere TIL hadde på slutten av 1980-tallet og ut over 90-tallet med blant annet Jenssen som norgesmester og èn av målscorerne for TIL i 4-1 cupfinalen mot Lillestrøm på Ullevaal i 1986.

Slag i slag

Stine-Marie Frantzen Johansen som er leder i LIF, beskrev i sin tale det arbeidet som var gjort etter at Norges Fotballforbunds anleggskonsulent, Geirfinn Kvalheim hadde hatt møte med ildsjelene i LIF, noe som resulterte i at kunstgressgruppa på fem personer var i gang med arbeidet som har ført fram til denne festdagen, understreket LIF-lederen.

Stine-Marie Frantzen Johansen, leder i LIF, ga uttrykk for at det både hadde vært en lærerik og krevende prosess, men samtidig vemodig å se gressbanen forsvinne litt etter litt.

Samlingsplass

Stine-Marie Frantzen Johansen håper alle blir fornøyd med det nye anlegget, og at det kan bli en positiv samlingsplass for barn og unge hvor de kan trives.

Samtidig uttrykte hun et håp om at det kunstgressbanen kan gi et løft til alle som ønsker å spille fotball.

Fotballbanen vil være mer tilgjengelig, i og med at sesongen utvides.

Det er heller ingen fare for gressbrann etter mørketida.

- Ta vare på banen

- Jeg håper alle kan hjelpe til å ta vare på anlegget slik at kunsgressbanen kan være til glede for alle i mange år framover, sa Stine-Marie Frantzen Johansen.

Det var hilsningstaler av daglig leder i Troms fotballkrets, Jo Are Vik, anleggsutvikler i Norges fotballforbund, Klara Stenvåg og samfunnsutvikler i Sparebanken Narvik, Victor Vang.

Victor Vang overrakte også en gavesjekk på 50.000,- kroner til den aktive idrettsforeningen.

Send inn tekst og bilder «

Del din sportsopplevelse med oss - som rapporter fra kamper og arrangementer!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken