Lader opp til EM på hjemmebane

Artikkelen er over 10 år gammel

Håndballproffen Lars Erik Bjørnsen (25) lader opp til europamesterskapet i håndball i Bardu med julekos og håndballmoro i Barduhallen.

DEL

Han har gode sjanser for å spille åpningskampen i Drammenshallen mot danske lagkamerater.

Oppkjøring

– Jeg tror jeg har gode sjanser for å bli plukket ut blant de 16 som skal være med i troppen, sier Lars Erik Bjørnsen.

Foreløpig befinner han seg blant de landslagsspillerne som skal spille turenringer i Danmark og Trondheim andre helga i januar.

Dette er oppkjøring mot EM som starter 17. januar i Drammenshallen.

God følelse

– Jeg skulle egentlig være med i VM i fjor, men så ble en av målvaktene våre skadet og da måtte Gunnar Pettersen ta med en tredje målvakt i stede for. Det er jo slike ting man ikke vet på forhånd, men foreløpig har jeg en god følelse. Vi er jo bare to høyrespillere på landslaget, sier Bjørnsen.

Han tror Norge har gode sjanser til å gå seirende ut av EM.

Tror på seier

– Vi kommer aldri til å ha så store sjanser for å gjøre det så bra som nå, sier Lars Erik Bjørnsen. Gunnar Pettersen har en toppet stall med blant annet veteranene Glenn Solberg og Frode Hagen.

Lars Erik Bjørnsen utvandret fra Bardu til Kragerø alt som 18-åring. Etter å ha nærmest bodd i Barduhallen i ungdomsårene gikk ferden videre til toppseriespill i Kragerø.

På de sju årene han var i Telemark rakk han også å stifte familie og få to barn. Deretter gikk turen for familien Bjørnsen til Danmark og toppseriespill i Team Tvis Holstebro.

Lars Erik Bjørnsen har spilt i den danske toppklubben i et halvt år, og har fremdeles 2,5 år igjen av kontrakten.

Lyst å dra hjem

– Jeg har jo veldig lyst å hjem igjen til Bardu, men det er ikke bare opp til meg. Når kontrakten går ut i Danmark er datteren vår så gammel at hun skal begynne på skolen, så da blir det nok Kragerø i første omgang. Men jeg kunne gjerne tenkt meg hjem ja, sier Lars Erik Bjørnsen, som også er sønn av ordfører Oddvar Bjørnsen.

Send inn tekst og bilder «

Del din sportsopplevelse med oss - som rapporter fra kamper og arrangementer!

Artikkeltags