Som så mange andre i miljøet, var det muskelbuntene som Sylvester Stallone, Bruce Willis og Arnold Schwarzenegger som inspirerte den da ti år gamle Espen Aune.

- De var så tøffe, og jeg ville vokse opp til å bli stor og sterk, forteller han med et smil. Og nå er han blitt både stor og sterk.

Øvelse gjør mester

Men å ha blitt Norges sterkeste mann og tidligere vært Norges nest sterkeste mann hele tre ganger, har også en bakside. Hver uke trener han mellom 10 og 15 timer, og hver dag må han spise mellom 5- og 7.000 kalorier, mens et normalt menneske skal ha rundt 2.200 kalorier.

- Å skulle få i seg tre ganger så mye kalorier, er slettes ikke enkelt, sier han og forteller at han er avhengig av å spise på spesielle tidspunkt for å kunne få i seg både frokost, lunsj, middag, kvelds og mellommåltider.

- Alt må planlegges. Dersom jeg skal på kino, må jeg planlegge å spise før kinoen eller på kinoen, sier han. Han forteller at han har et normalt kosthold, men må ty til en god del proteindrikker for å få i seg nok kalorier.

Skader er også vanlig i miljøet. Aune forteller at han heldigvis ikke har hatt større skader.

- Det er en del av sporten å holde seg skadefri, og lytte til kroppen. Jeg kjenner flere som har trent så hardt at musklene har revnet, sier han. Han mener det viktiste før en stor konkurranse er å trene hardt i 2-3 måneder. Men de 2-3 ukene før konkurransen skal man være litt forsiktig og forberede kroppen på konkurransen ved å trene forsiktig, sove godt og spise riktig.

Uheldige klaps

På spørsmålet om han tror at han noen gang rett og slett er for sterk, ler han godt og sier at han har innsett at han kanskje er det.

- Jeg har alltid ment at man må ha et fast håndtrykk når man hilser på noen. Men av og til legger ser jeg at noen knekker i knærne når jeg hilser på de. Og da innser jeg at et fast håndtrykk fra min side, er rene smerter for de jeg hilser på. Så da slipper jeg raskt, sier han og ler. Han forteller at han også har opplevd å skulle gi noen et kompisklaps på ryggen, og personene har måttet hente seg inn med noen skritt.

- Jeg er jo vant med å omgås personer som er like sterk som meg. Og når vi klapser hverandre på ryggen er det jo alltid godt ment, men jeg glemmer litt at ikke alle er like sterke som meg, forteller Aune.

Opp til familien

Etterson trening er en stor del av livet hans, forteller han at familie og venner fram til nå dessverre har blitt satt på sidelinjen. Han har en kjærest og en datter på to år. Og nå er det opp til familien om Aune skal fortsette eller legge opp.

- Jeg er fornøyd. Jeg har nådd målet mitt om å bli Norges sterkeste mann. Dessuten er datteren min to år og jeg har lyst å være der og se at hun vokser opp, sier han og innrømmer han har dårlig samvittighet fordi han har vært så mye borte fra datteren. I september skal han være med i Verdens sterkeste mann, men om han ikke vinner, synes han det er helt greit.