Skal trene <br/> samelandslaget

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Ivar Morten Normark har takket ja til å lede Samelandslaget i verdensmesterskapet for nasjoner som ikke eksisterer.

DEL

Normark har vært arbeidsledig siden han ble avskjediget av Tromsø IL tidligere i år. Men da Samelandslaget havnet i uføret og mistet sin trener Isak Ole Hætta grunnet personlige og familiære årsaker, gav Ivar Morten Normark det samiske fotballforbundet gladnyheten om at han kan lede laget under Viva World Cup. Dette forteller det samiske fotballforbundet i en pressemelding.

Alternativt VM

Viva World Cup går av stabelen i Ocittania mellom 19. og 25. november i år. Verdensmesterskapet er et alternativt VM som spilles mellom 16 nasjoner som ikke eksisterer og står utenfor UEFA. Med i turneringen er både Tibet, Somalialand, Kurdistan, Chechnya og Roma. I Samelandslagets innledende gruppe finner man både fyrstedømmet Monaco og Sør-Kamerun. Totalt vil Ivar Morten Normark ha 19 spillere til disposisjon under Viva World Cup. Hvilke spillere som skal være med er foreløpig ikke klart.

Ikke permanent

Jobben for Samelandslaget er imidlertid ikke permanent, og Normark lanseres nå som ny trener for TUIL. Tromsdalen står uten trener etter at hovedtrener Truls Jenssen tok en jobb i Tromsø IL.

Styreleder i TUIL skal i følge rapportene være meget interessert i å plassere Normark ved roret i den trenerløse 1.divisjonsklubben. Fra før av er en annen kar fra Narvik, Rune Marthinussen, hjelpetrener i Tromsdalen. Ivar Morten Normark, som bor i Tromsø, var i går ikke tilgjengelig for noen kommentar i forbindelse med jobben som Samelandslagstrener eller spekulasjonene rundt TUIL-stillingen.

Normark uttalte nylig at han definitivt snart er tilbake som fotballtrener og at han har mottatt flere jobbtilbud. Navnet hans har også vært linket til en eventuell jobb i FK Mjølner.

Send inn tekst og bilder «

Del din sportsopplevelse med oss - som rapporter fra kamper og arrangementer!

Artikkeltags