På onsdagskveldene mellom åtte og ti er gymsalen på Parken ungdomsskole invadert av ivrige damer. Alle utstyrt med hver sin kølle.

– Dette er knallgod trening. Mye involvering og innmari sosialt og gøy, sier Hilde Tverelv.

Tverelv, som for øvrig er HiN-student, er for tiden ute med skade, men møter selvsagt opp og er ringside når de ukentlige treningene står på programmet.

Ivrige damer

Nå på onsdag var det 16 sprekinger som hadde tatt turen innom Parken. Det er til nå rekord, men damene har døren åpen for andre som har lyst til å være med.

– Det er ingen betingelser som følger med treningen. Dette skal være et lavterskeltilbud. Vi trener en gang i uka og håper at så mange som mulig dukker opp, sier jentene i Narvik Malmers.

Få pauser

Denne gangen var det altså rimelig trangt om boltreplassen i gymsalen.

Gjengen måtte benytte begge salene for å få nok spilleflate til ivrige innebandy-damer.

Og de som tror at jentene har mange pauser i løpet av treningen må tro om igjen. Der ble den ene kampen etter den andre avholdt og tempoet var høyt hele veien.Undertegnede måtte jobbe på høygir for å få damene samlet til et fellesbilde.

Menn ingen adgang

Betingelsen for å være med på treningene er at du ikke bruker herregarderoben.

Menn har nemlig ingen adgang til dette eksklusive selskapet.

– Det er utrolig artig at så mange har blitt med. Vi har det kjempemoro sammen og får god trening i samme slengen, sier innebandy-damene.

Tonje Sollie var for øvrig en av initiativtakerne til treningen.

– Vi startet i begynnelen av desember i fjor og har hatt fin utvikling, både i antall spillere og ferdigheter, sier hun og fortsetter;

– Gjengen består av både mødre som har spillere på ungdomslagene i Narvik Malmers og andre vi kjenner. Mange har utspring fra ulike symøtegrupper. Vi håper at andre damer, gjerne symøtegrupper andre steder i Narvik, kan begynne å trene innebandy slik at vi i løpet av året kan arrangere ei innebandyturnering for godt voksne damer. Det ville vært helt fenomenalt, sier Tonje Sollie.

Herlig gjeng

Det gode oppmøtet er blant andre Gro Mikaelsen knallfornøyd med. Hun fungerer som spillende trener for damene.

– Dette er en herlig gjeng. Hvis jeg skal vise dem øvelser eller forklare ting er det helt musestille i lokalet og jentene følger med til de grader. Alt får de med seg. Man trenger ikke å forklare ting to ganger til dem. De er lærevillige til tusen, sier Mikaelsen og fortsetter;

– Og når vi er ferdig med treningen er det aldri noen krangel om hvem som skal rydde bort utstyret. Det gjør alle. Helt fantastisk og i sterk kontrast til de ungdomslagene jeg ellers trener, forklarer Gro Mikaelsen.

Armhevinger

Hun kan også fortelle at de har lagt inn en styrkedel i løpet av den to timer lange ukentlig innebandy-økten.

– Målet denne gangen var å klare en armhenving. Det klarte vi også, sier Mikaelsen med et stort smil om munnen.

Regler:

Innebandy er en lagsport som spilles med kølle og plastikkball på en bane med 50 cm høye vant. Spillet går ut på at ballen kun kan spilles med kølla. Bruk av armer og hode er aldri tillatt.

Køllene er for øvrig av plast eller karbon, mens ballen lages av plast.