Tilbake på hjemmebane<br/> - som trener for «fienden»

Artikkelen er over 13 år gammel

Kenneth Sivertsen er tilbake med alpinski på beina. Ikke som verdenscupkjører for Narvik Slalåmklubb, men som trener for lovende Narvik-konkurrenter i Bærum. Nå tilhører han «fienden».

DEL

I vel 20 år kjørte han for Narvik Slalåmklubb - klubben i hele hans voksne og innholdsrike alpinkarriere. Nå er jobben å hjelpe sine alpinister i konkurranse mot utøvere fra andre deler av Norge og da også Narvik Slalåmklubb, under Hovedlandsrennet.

PÅ PALLEN

Kenneth Sivertsen har vært på seierspallen i en verdenscupfinale. Torsdag 8.mars 2001 i Åre sto Sivertsen på pallen sammen med to av de største nedoverski-kjørerne verden har sett - Hermann Maier og Stephan Eberharter, begge fra Østerrike. Nå skal bronsevinneren fra den samme verdenscupfinalen hjelpe talenter til å bli like gode og gjerne bedre enn han selv var.

Det er en formidabel jobb, men Kenneth trives så langt sammen med unge alpinister.

– De unge er flinke på ski og bedre teknisk enn jeg var på deres alder, synes Kenneth.

Klubben Sivertsen er knyttet til, Stabæk, har god konkurranse i området. Det gir trøkk - og talenter dukker opp.

UNGDOMSLAG

– Dannelsen av Teen Team, ei satsing på unge talenter i og rundt Oslo-området , gir de unge større muligheter, mener Sivertsen.

I to uker skal han være hjemme i Narvik. Ei av ukene blir sammen med alpinister under Hovedlandsrennet, den siste uken blir fridager hjemme hos mor og far.

- Jeg bor hjemme og drar midt i påsken, sier 31-åringen. Som innrømmer at han fortsatt trives på BI-studiene i Oslo.

- Studiene går fint, hevder han.

NEDTUR

Like bra har det ikke gått med de norske alpinistene i verdenscupen i 2004-2005 og VM i 2005. Hans gamle lagkamerater har slitt. Bortsett fra Aksel Lund Svindal, som Kenneth mener har hatt bra resultater og Lasse Kjus sin seier på slutten, har det ikke vært noen god landslagssesong. Den som kanskje har slitt aller mest var løperen som kom som ei kule i toppen i fjor, Bjarne Solbakken.

– Jeg har snakket ganske mye med Bjarne, faktisk. Tror har hatt hatt for mange oppgaver han skulle konsentrere seg om. Ifølge Sivertsen vurderer Bjarne å hente hjelp fra psykolog for å finne tilbake til de gode taktene fra 2003-2004-sesongen.

Send inn tekst og bilder «

Del din sportsopplevelse med oss - som rapporter fra kamper og arrangementer!

Artikkeltags