Gå til sidens hovedinnhold

Advokat-slugger

Artikkelen er over 18 år gammel

– Bjørn Martinsen har vært utsatt for en vanvittig aksjon og et overspill som har kokt bort til en bagatell. Kjendisadvokat og slugger Per Danielsen fornekter seg ikke når han nå forbereder erstatningssak på vegne av forretningsmannen fra Narvik.

Martinsen krever 2,4 millioner kroner i erstatning fra staten etter at Økokrim slo til mot ham og de to virksomhetene Nako og BM Trading i 1998.
Stevningen ble send til lagmannsretten i november i 2001 av Martinsens daværende advokat, Tor J Strand. I påvente av at straffesaken mot Martinsen skulle bli endelig avgjort, ble erstatningssaken stilt i bero.
– LITEN SAMMENHENG
Etter at Strand la ned sin advokatpraksis, er det nå den profilerte advokaten Per Danielsen som har overtatt erstatningssaken.
Og han er klar i sin tale:
– Bjørn Martinsen er blitt utsatt for en gedigen og vanvittig aksjon; et overspill som har kokt bort til en bagatell, og der det er svært liten sammenheng mellom den omfattende siktelsen og det han ble dømt for.
Erstatningskravet omhandler tapte inntekter, framtidige tap både av lønnsinntekter og utbytte, utgifter til å dekke saksbehandlingen og krav om erstatning for tort og svie. Til sammen 2,4 millioner kroner.
Bakgrunnen for erstatningskravet er straffeforfølgelsen som han er blitt utsatt for som eier og leder av bedriftene BM Trading og Nako, og som hevdes å være grunnen til konkursen i Nako.

Les hele saken i Fremover