Signerer byggekontrakt på 27 millioner kroner

HER: På Fornes i Ballangen skal det bygges molo, flytekao og infrastruktur. I fjor skrev Fremover at moloen skal leies ut til Ballangen sjøfarm, men at den også skal være tilgjengelig for offentligheten.

HER: På Fornes i Ballangen skal det bygges molo, flytekao og infrastruktur. I fjor skrev Fremover at moloen skal leies ut til Ballangen sjøfarm, men at den også skal være tilgjengelig for offentligheten. Foto:

Det nordnorske byggentreprenør-selskapet Consto Nord AS har fått kontrakten på molo, flytekai og infrastruktur på Fornes.

DEL

– Vi er svært fornøyde med kontrakten på molo og kai på Fornes. Vårt team i Narvik gjør en bra jobb. Dette blir vår andre kontrakt i Ofoten, et område vi ønsker å være til stede i. Dermed passer dette bra med vår satsing, sier daglig leder Fredrik Okkenhaug i Consto Anlegg Nord, ifølge ei pressemelding.

Consto Anlegg Nord har ifølge pressemeldinga vunnet tilbudskonkurranse for Narvik kommune.

– Kontrakten utføres som totalentreprise, og arbeidene er planlagt utført i mai–oktober inneværende år, heter det videre i pressemeldinga.

Kontrakten har en verdi på om lag 27 millioner kroner ekskludert mva.

Søkte i fjor

1. mars i fjor skrev Fremover at daværende Ballangen kommune ville bygge molo til 30 millioner kroner på Fornes. Søknaden ble sendt til fylkeskommunen samme dag, etter å ha blitt tatt opp i kommunestyret. Dette fordi fristen for å søke investeringstilskudd fra fylkeskommunen gikk ut ved månedsskiftet.

Les også:

Forklaringen var at Ballangen Sjøfarm ønsker å bygge et drifts- og administrasjonsbygg på Fornes og flytte aktivitet dit.

Kommunestyret gikk inn for å bygge molo og flytebrygge, for deretter å leie det ut til sjøfarmen.

– I full gang

Tidligere denne måneden sa daglig leder Erik Sommerli i Ballangen Sjøfarm følgende i et intervju med Fremover:

– Vi er i full gang med å bygge et nytt bygg på Fornes i Ballangen, med verksted, lager og kontorer. Det er et bygg med grunnflate på 800 kvadratmeter. I tillegg blir halve bygget å ha to etasjer.

Det er ikke første gang Consto signerer storkontrakt.

Før jul skrev Fremover om Consto, som var i gang med å rive den gamle NSB-boligen i Tore Hunds gate i Narvik.

I fjor sommer signerte Consto kontrakt om snøoverbygg på Bjørnfjell til 51 millioner kroner, etter at det tidligere snøoverbygget brant ned året før. Det var også Consto som fikk kontrakten om å bygge leiligheter på Domus-bygget på Frydenlund i Narvik.

Consto var dessuten i en oppgjørstvist med Narvik kommune etter renovasjonen av rådhuset. I mai i fjor ble dommen avsagt, og kommunen frikjent for Constos krav.

Les også:

Artikkeltags