Tre anmeldt etter snøscooter-kontroll

Artikkelen er over 4 år gammel

Fjelltjenesten og politiet avholdt kontroll i Ballangen fredag kveld.

DEL

Ikke gå glipp av nyheter! Få tilgang på Fremover+ her.

Fjelltjenesten og politiet i Narvik gjennomførte fredag kveld en forebyggende kontroll av motorferdsel i utmark.

- På bakgrunn av tips og meldinger om lys i fjellet på kveldstid ble kontrollen lagt til Ballangen denne gang, skriver politistasjonssjef Egil Sletteng i en pressemelding.

Arnesfjellet, området Børsvann, Håfjellet og Bødalen ble patruljert.

- Det er gitt svært mange tillatelser i Ballangen kommune. Spor i fjellet viser stor trafikk i hyttefeltene og i "uoffisielle" løyper. Totalt ble 15 personer kontrollert. Formålet med kontrollen var å "forebygge ved synlighet". De aller fleste kontrollerte hadde alt i orden, eller det var mulig å ordne forholdet med veiledning. Det oppfordres fra politiet om at gitt tillatelse og vilkår leses nøye før kjøring. Kjøring på besøk til nabohytta vil være utenfor gitt tillatelse til kjøring fra vei til privat hytte, fortsetter Sletteng.

Som følger av kontrollen ble tre personer anmeldt.

- Dessverre blir det nødvendig å opprette tre anmeldelser med overtredelse av flere straffbare forhold; bla to kjøringer uten dispensasjon, kjøring uten medbrakte dokumenter og beklageligvis en overlatelse av snøscooter til fører på 15 år, der vilkårene for ev. øvelseskjøring ikke var til stede. Politiet og Fjelltjenesten vil ha flere samarbeidskontroller i Ofoten og Sør-Troms utover vinteren, avslutter Sletteng i pressemeldingen.

Artikkeltags