Ungdomsskolen nedbrent

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Ifølge innsatslederen er skolefløyen så godt som nedbrent.

Det var tidlig morgen tirsdag at nødetatene fikk melding om brann på ungdomsskolen på Liland.

Brannmannskaper fra Bjerkvik, Avinor og Evenes er på stedet.

– Alt av blålysetater er her. Det er også kommet en traktor og en hjullaster fra Evenes som skal dumpe snø på brannen for å dempe flammene, melder han.

Evakueres

Naboer til skolen beboende i Birkelundsveien, Stuslåtta og Bjellundveien evakueres til Liland sykehjem, opplyser politiet kvart over syv mandag morgen.

– Andre beboere på Liland som kjenner røyklukt anmodes også om å forlate boligen og dra til sykehjemmet, tilføyer politiet.

Brannmannskapet har i morgentimene jobbet for å hindre spredning. Skolen brenner fortsatt like før klokken 08, men spredningsfaren skal være over.

– Men de som er evakuerte får ikke komme tilbake før faren for at røyken skal være skadelig er borte, opplyser Fremovers journalist på stedet.

Ikke spredning

Liland skole har skoleklasser fra 1.- til 10.-klasse og hadde i skoleåret 2015/2016 148 elever og 28 ansatte.

Det er ett av undervisningsbyggene, hvor elevene på ungdomsskolen har undervisningsrom, som har brent ned. Det tilstøtende bygget, som er administrasjonsbygget og biblioteket, ble skumlagt for å hindre at brannen skulle spre seg dit.

I full fyr: Skolen står i full fyr, melder journalist på stedet, Ragnar Bøifot.

I full fyr: Skolen står i full fyr, melder journalist på stedet, Ragnar Bøifot. Foto:

Rektor Kjersti Markusson er på stedet. Hun kommenterte til Fremovers journalist Ragnar Bøifot tidligere at hun håpet at det ikke ville bli spredning til administrasjonsbygget.

– Det klarte brannvesenet å unngå, sier Bøifot.

Artikkeltags