Det er de to kvinnene som får flest stemmer, og de har knivet om seieren hele tiden. Onsdag ledet Christine, men siden da har Alta-jenta Erna Johanne hentet inn forspranget og økt ledelsen. Klokken 10 fredag morgen leder hun med 415 stemmer.

Avstemningen pågår til 15. august.

Trenger stemmer

– Min boligdrøm er at min lille familie skal kunne kjøpe en gammel gård med fjøs og uthus der ingen skulle tro at nokon kunne bu, sier Christine Røsnes Bussolis (31) .

Nå trenger hun stemmer for å vinne siste og avgjørende runde av konkurransen.

Hvis du vil stemme på Christine stemmer du her

Familien har kjøpt Ytre Slettjord gård i Skjomen, og når den nå skal restaureres, vil pengepremien komme godt med.

– Vi kan vinne 250 000 kroner i nedbetalt boliglån. Og det hadde betydd så mye for oss, sier Christine.

Hun driver www.hvitstil.com, en av Norges største interiørblogger.

En drøm

Nylig flyttet hun tilbake til Narvik sammen med ektemannen Preben Bussoli (37) og datteren Celine Italia (2). Familien har lenge drømt om et eget landsted i Skjomen, og da de så at gården på Slettjord var til salgs, var det som å se drømmen gå i oppfyllelse.

Etter en heftig budrunde, var endelig en gård med fjøs, naust og uthus deres. For ikke å snakke om 1500 dekar med flott tomt.

Lovte å bevare det

– Mannen vi kjøpte det hos hadde arvet det fra sin far som igjen hadde arvet det fra sin far. Det har vært i familien hele tiden, og da vi kjøpte det, måtte vi love å bevare det for all tid, fortsetter hun.

Og det løftet akter Christine å holde.

– Det hadde betydd så utrolig mye om vi kunne vinne denne konkurransen. Vi skal ta vare på de gamle bygningene som er der. De skal få fortsette å leve, sier Christine.

Ruster opp mølle

Blant Christines tanker om restaurering, inngår planer om å ruste opp ei gammel mølle ved vannet.

Stemmene teller 50 prosent

Valg av vinner vil være er en kombinasjon av best mulig formulert boligdrøm i den innledende runden, kombinert med flest mulig stemmer og fagjuryens helhetsvurdering av stemmeinnsankningsprosessen.

Stemmene vil telle 50 prosent og fagjuryens bedømming teller 50 prosent. Det er derfor ikke tilstrekkelig å ha flest mulig stemmer – godt innhold er vel så viktig for å vinne.

1. premie er 250.000 kroner i nedbetalt boliglån og alle skadeforsikringer dekket i et helt år. 2. premie er 75.000,- i nedbetalt boliglån og innboforsikring dekket i et helt år. 3. premie er 50.000,- i nedbetalt boliglån og innboforsikring dekket i et helt år.

Vinneren offentliggjøres den 18. august 2010