Dag Lukkassen (36) ble professor på rekordtid

Artikkelen er over 16 år gammel

Dag Lukkassen fra Narvik har blitt professor på rekordtid. Fra han tok doktorgraden i matematikk til han ble professor, tok det 3,5 år. Det hører også med til sjeldenheten at noen blir professor i så ung alder. Og om ikke det er nok: Han er den første som får personlig opprykk til professor ved Høgskolen i Narvik.

DEL
Dag Lukkassen blir gitt personlig opprykk som professor fra 1. mai 2000, det betyr at tittelen får tilbakevirkende kraft. Kommisjonen som har bedømt professor-søknaden har gitt han tittelen fra den datoen han søkte om opprykk. Og da var Lukkassen 35 år gammel.
Universitetet i Oslo har hatt ansvar for bedømmingen, og har utnevnt en nasjonal bedømmelseskommisjon. De bedømmer alle opprykk til professor i matematikk i Norge i tre år. Kommisjonen består av professor Ola Bratteli ved Universitetet i Oslo (leder), professor Helge Holden NTNU og professor Stein Arild Strømme, universitetet i Bergen. I sin innstilling sier kommisjonen at Dag Lukkassen har vist en imponerende produktivitet i den korte perioden på 3,5 år fra han avla sin doktorgrad. Kommisjonen skriver også at han viser at han behersker de fremste teknikkene innen sitt felt. De legger stor vekt på hans arbeider sammen med en rekke internasjonalt svært anerkjente matematikere, og da særlig den franske matematikklegenden J.L. Lions.
Prorektor Edel Storelvmo er tydelig glad og stolt over utnevnelsen. Lukkassen er den første ansatte på Høgskolen i Narvik som blir professor mens han jobber der. De andre professorene på skolen har blitt ansatt som professorer. Lukkassen var også den første som tok doktorgraden i matematikk som ansatt på HiN.
– Vi er også veldig glad for at han blir her hos oss, for han er en attraktiv arbeidskraft. Det betyr mye for høgskolen å få sånne opprykk, både når det gjelder anseelsen, overfor forskningmiljøet, næringslivet og studentene, mener Storelvmo.

LES MER I DAGENS FREMOVER

Artikkeltags