Dagny kuppet toppmøte

Av og
Artikkelen er over 10 år gammel

Sykehusaksjon stjal oppmerksomheten da nordiske statsministre møttes.

DEL

Dagny Pettersen og andre ildsjeler fra den pågåendre sykehusaksjonen i Narvik, kuppet starten på det nordiske statsministertoppmøtet på Riksgränsen tirsdag.

Misnøye

Dagny Pettersen fikk fatt i Stoltenberg og ga ham direkte uttrykk for misnøyen blant annet med at fødeavdelingen i Narvik planlegges stengt i sommer.

Dette vekket interessen hos et stort pressekorps fra Norge, Sverige, Danmark og Finland som ønsket å høre mer om hva dette dreide seg om.

– At jeg fikk Stoltenberg direkte i tale er en side av saken. Vel så fornøyd er jeg med å ha fanget medias oppmerksomhet. Det er viktig i den videre kampen for sykehuset, sier Dagny Pettersen til Fremover.

Riksgränsen

Statsminister Jens Stoltenberg deltar tisdag og onsdag på statsminister Fredrik Reinfeldts arrangement Nordisk Globaliseringsforum på Riksgränsen.

De andre nordiske statsministrene deltar også, sammen med representanter for næringsliv, forskning, medier og organisasjoner.

Tema for møtet er "Et konkurransekraftig Norden i en globalisert verden", og vekten vil ligge på hvordan Norden kan opprettholde sin konkurransekraft og velferd samtidig som man greier å håndtere klimautfordringene.

Uventet klarte altså sykehusaksjonen i Narvik også å sette sykehus på dagsordenen på møtet.

Artikkeltags