Tirsdag 19. august ønsket Trille Guldal og Miljøpartiet De Grønne i Nordland narvikfolket velkommen til åpent møte på Høgskolen.

Talsperson for De Grønne i Nordland, Svein Joar Husjord, innledet om grønn politikk som svar på klima- og ressursutfordringene.

På programmet sto et foredrag om klimautfordringen av Hans Jørgen Rasmussen, som har bakgrunn fra Klimaskolen i Narvik.

– Jeg er opptatt av at politikerne tar alvorlig det største problemet i vår tid, klimautfordringen, og gjør noe med det. Det haster, sa Hans Jørgen Rasmussen.

Av de rundt 20 fremmøtte gikk en gruppe sammen og dannet et interimsstyre for det nye lokallaget Narvik MDG.

– Med tanke på at de grønne er på stor fremmarsj i Europa og Norge for øvrig, er det bra at også Narvik endelig blir med på denne omstillingsreisen, sier Trille Guldal.

Guldal er ny i politikken, men har vært engasjert i klimaspørsmål i lengre tid. Det midlertidige styret har avholdt sitt første møte. I denne anledning for å konstituere et interimsstyre frem til årsmøtet neste år.

Svein Joar Husjord har stor tro på det nye lokallaget.

– Ja, det ser ut som at De Grønne treffer en nerve hos folk. Vi vokser kraftig her i nord, noe vi også ser på meningsmålingene. Takket være sterkt engasjement for miljø og klima, ser det ut til at De Grønne vil være et nytt, friskt alternativ mange steder under kommunevalget neste år, avslutter talspersonen for partiet i Nordland.