Denne skolen er en av de aller beste

Lavangen Skole holder posisjonen sin som en av skolene i landet med de beste karakterresultatene.

Lavangen Skole holder posisjonen sin som en av skolene i landet med de beste karakterresultatene. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Ligger på "Norsktoppen".

DEL

Lavangen skole scorer høyt, og Lavangen kommune er på skoletoppen i Troms.

Tallene for skoleåret 2011/2012 viser at Lavangen har 43,5 grunnskolepoeng. Det er best i fylket, og viser at skolen på Tennevoll holder høyt nivå.

Alle tall peker oppover

For de som husker det var Lavangen på topp i landet skoleåret 2009/2010.

Resultatene i fjor betyr at Lavangen fortsatt er høyt på landstoppen, og resultatene etter skoleåret som nettopp er avsluttet peker enda høyere.

Hyggelig

Tallene for skoleåret som nettopp er avsluttet vil ikke være klar på ennå en god stund. Men tallene for forrige skoleår som kom i vår er hyggelig lesning for Lavangen.

Saken ble da også kommentert på det siste kommunestyremøtet før sommerferien, der man konkluderte med at Lavangen skole er en god skole med sine 120 elever.

I landstoppen

Rektor Arla Vilhelmsson ved Lavangen skole sa da at tallene for skolen er så god at man fortsatt høyst sannsynlig er inne på topp ti lista i Norge. Hun sier det er bevisst politisk satsing på skolen som gir resultater.

- Nedprioriterer man skole, så nedprioriterer man også bygdas kapital. Det gjør vi ikke i Lavangen, og det er vi glad for. Jeg er veldig tilfreds med at vi har den skolen vi har her i Lavangen, sa hun da.

Nytt løft i år

Oppvekstsjef Tove Hansen i Lavangen sier til Fremover at hun er svært fornøyd med jobben som blir gjort på Lavangen skole. Hun sier også at tallene for skoleåret som nettopp er avsluttet er svært bra, og at alt tyder på at Lavangen i år vil komme ennå bedre ut på tabellen over grunnskolepoeng.

- Det er ennå lenge til de tallene blir klar. Men jeg gleder meg. Vi hadde kjempegode eksamensresultater i år, der flere elever løftet seg fra standpunktkarakterene. Det er mange gode prestasjoner, og jeg tror vi kommer ennå høyere på lista for skoleåret 2012/2013 enn året før, sier hun.

Nærmest Lavangen på lista i Troms forrige skoleår var Kåfjord. Tallene for Gratangen er 41,7, Salangen 37,6, Bardu 38,6 og Skånland 39,1.

Gjennomnsitt i Troms er 40,0. Gjennomsnitt for Norge totalt er 39,9.

Artikkeltags