– Det at vi i det hele tatt har sult i verden i dag er en skandale

Arrangerte Loppe- marked: Caritas Narvik, her ved Dorota Kantorowicz-Bardzinska (fra venstre), Marzena Dobrowolska, Jolanta Sulkowska og Mimi Furr arrangerte loppemarked i helgen.

Arrangerte Loppe- marked: Caritas Narvik, her ved Dorota Kantorowicz-Bardzinska (fra venstre), Marzena Dobrowolska, Jolanta Sulkowska og Mimi Furr arrangerte loppemarked i helgen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Lørdag og søndag var det loppemarked i den katolske kirken i Narvik, i regi av Caritas Narvik.

– Dette gjør vi til inntekt for Caritas Norges høstaksjon «One Human Family, Food For All». Vi er en del av Caritas Norge, som igjen er en del av Caritas Internationalis. Ordet Caritas betyr nestekjærlig, forklarer kontaktpersonen for Caritas Narvik, Dorota Kantorowicz-Bardzinska.

«One Human Family, Food For All» er en verdensomspennende kampanje i regi av Caritas Internationalis som har som mål å ende verdenssult innen år 2025.

– Det er en sveitsisk forsker, Hans Rudolf Herren, som sier at det at vi i det hele tatt har sult i verden i dag er en skandale. Vi har 800 millioner underernærte mennesker på verdensbasis, og samtidig 1,5 milliarder overvektige i andre land, poengterer hun før hun takker alle som har bidratt i helgen.

– Ungdomsgruppa i menigheten har gjort en kjempejobb, og det skal Rahwa Aregay ha en stor takk for. Hun sørget for at det bestandig var ungdommer her til å hjelpe til, sier Kantorowicz-Bardzinska.

– Vi har også fått stor hjelp fra den eritreiske, den filippinske og den polske gruppen ved menigheten, forteller hun før hun avslutter med å takke sokneprest Gunther Jäger.

– Han er årsaken til at vi har Caritas i Narvik. Du skal lete lenge etter å finne en mann som er så omtenksom som Gunther.

Artikkeltags