Nordmenn som skal til Gran Canari må se opp for kortsvindlere.

Det forteller Kolbjørn Sjøseth i Lavangen som ble lurt for 15.000 kroner på ferieøya.

Svindlet med kredittkort

Sjøseth som er leder for Frivilligsentralen i Lavangen var i februar var på en fellestur blant annet for pensjonister i regi av sentralen.

Han forteller at han ble kortsvindlet i Puerto de Mogan. Og han er ikke alene. En rekke turister er blitt svindlet i samme by, også i Puerto Rico.

Episoden med Sjøseth handlet om et kamera, slik mange av de andre svindlene også har dreid seg om.

Hissige selgere

Sjøseth vil advare andre nordmenn som skal på tur til Kanariøyene, og forteller historien fra svindelen:

- Vi hadde vært å spist i Puerto de Mogan, og var på tur til bussen, da Jeg ble dratt inn i en butikk og vist fram et filmkamera og fortalt om pixler og alt sånt. Jeg sa jeg ikke skulle ha noe, men det kom fram et flott kamera og prisen var 700. Det var jo en veldig bra pris, og jeg tenkte at ok. Så ble jeg dratt med lenger inn i lokalet, og påspandert både øl og brus, for der skulle det hentes fram en norsk bruksanvisning. Plutselig kom det flere karer inn i butikken, også det selgere, og jeg ble nærmest overrumplet av service. Da jeg skulle betale med kortet, trykte jeg koden og så tok den ene ekspeditøren ut igjen kortet og sa bare wrong wrong (feil feil). Det gjentok seg et par ganger, ut og inn med koret før jeg fikk betalt for kamerat. Det virket jo greit, men da jeg kom hjem og sjekket kontoen oppdaget jeg at noe var veldig galt, forteller Kolbjørn.

Belastet for tre ulike beløp

Kontoen viser at første sum for kameraet er rett nok, 700 kroner som han skulle betale for kameraet. Men så kommer en sum på 3.687 og deretter en sum på 11.234 kroner. Begge belastet samme dag og til samme butikken der han kjøpte kameraet

- Jeg forstod at jeg var lurt. Lurt for 15.000 kroner. Hvordan de har klart det vet jeg ikke, men kortet er belastet tre ganger og for ulike beløp. Over 15.000 kroner til sammen, sier Kolbjørn som tok saken til Politiet i Salangen da han kom hjem.

Surt å miste 15.000

- Men det er lite de kan gjøre. Jeg vet heller ikke om forsikringen kan dekke noe, og i banken kan de heller ikke gjøre noe, sier Sjøseth som ønsker å ta opp saken for å advare andre som skal til Gran Canari på ferie.

- Det er surt å bli svindlet for 15.000 kroner. Det er mye penger. Man blir både fortvilt og forbannet, sier Sjøseth.

Mange svindles

Både avisen VG og nettstedet canarijournalen.no har i vinter skrevet om kamerasvindel i stor stil på Kanariøyene.

- Norske turister lures til å betale svimlende priser for elendige videokameraer, skriver canarijournalen og forteller om både aggresive og truende selgere på de to ferieplassene Puerto de Mogan og Puerto Rico.