Dobler Foldvik-markedet

Artikkelen er over 4 år gammel

Feirer 25 år og satser på å doble festivalområdet på Foldvikmarkedet.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Årets marked skjer helgen 16.–18. august i Foldvik. I årevis har dette vært ett av de største kystkulturarrangementene i Nord-Norge.

Største noensinne

I år feirer Foldvikmarkedet 25 år, og planlegger det største markedet noensinne.

– Målet er å styrke stemningen gamle og unge kystkulturentusiaster elsker å være en del av, sier Terje Flaaten-Stokkan, direktør ved Nordnorsk Fartøyvernsenter og båtmuseum.

Helt konkret så blir markedsområdet utvidet til også å omfatte hele kaianlegget i Foldvik. Det gir et dobbelt så stort omfang som tidligere.

Boder og håndverkere

Det blir mellom 80-100 salgsboder og et 20-talls håndverkere fra Norge og Sverige kommer for å vise frem sine kunster innen smie, sløyd, glassarbeid, skinnarbeid, reipslaging, ullarbeid og mye mer. Arrangørene ønsker å skape en god møteplass for ung og gammel.

– På markedet lever historie og kultur gjennom mat, stemning, demonstrasjoner av gammelt håndverk, båter, konkurranser, underholdning, musikk og aktiviteter for alle alderstrinn, sier han.

Skjer noe hele helga

Også i år blir det underholdning og konserter fra utescenen. Det er plass til cirka 1.000 personer i det naturlige amfiet. Årets hovedartist er trubadur og gitarhelt, Jonas Fjell. Han spiller på utescenen lørdag. Det blir dans på kvelden i Stornaustet og Nessebrygga både fredag og lørdag.

På scenen står blant annet Norwegian Beatles og Norwegian Creedence.

Gratangen kystlag har i år valgt å satse på underholdning og aktiviteter for hele familien. Det blir hvalbåtturer, Elias-båtene kommer, det blir sjørøvertokt, diskotek og underholdning med Kai Kiil. For å nevne noe. Barn og unge får også gratis grillet sjømat.

Det vil også værer musikere på markedsområdet hele helgen.

VM og markedsmarsj

Verdensmesterskapet i Kausekasting går også av stabelen denne helgen. Nytt i år er en egen klasse for barn under 12 år. De får bruke lettere kauser, og barna får dermed mulighet til å delta i verdensmesterskapet. Også i år blir det markedsmarsj fra Grovfjord i Skånland, over fjellet og ned til Foldvik. Marsjen ender opp inne på markedsområdet.

Artikkeltags