Dyktige jenter skal bli enda bedre

Artikkelen er over 14 år gammel

Narvik og Ballangen mobiliserer jentene for å få mer fart på lokalsamfunnet. 20 jenter med pågangsmot er nå i gang med et utviklingsprogram som skal gi dem solid grunnlag til å være med på å bestemme utviklingen.

DEL

– De kommunene som ikke klarer å holde på jentene, har tapt, slo Brit Ruud fast, da hun forleden ønsket de 20 deltakerne og deres mentorer velkommen til utviklingsprogrammet som har navnet «Kvinner i styre og ledelse».

UTFORDRINGER

Brit Ruud er prosjektansvarlig, og det er andre gangen programmet går av stabelen. I fjor var det 12 jenter fra Narvik som deltok, i år er antallet økt fordi også Ballangen er kommet med.

Både Narvik og Ballangen står overfor store utfordringer i de kommende årene. Skal kommunene lykkes i å få gode samfunn der folk vil arbeide, bo og trives, må jentene være med. Det er erkjennelsen som ligger bak prosjektet.

Narvikordfører Olav S Alstad, som var tilstede for å ønske de 20 deltakerne velkommen, slo da også fast at menn, i en form for misforstått mot hadde karret til seg alt for mange verv. Mye av styre og stell er blitt mannsdominert, og det er dette man har til hensikt å gjøre noe med.

SOSIAL INTELLIGENS

– Kvinnene må med i større grad. De tenker blant annet annerledes enn menn. Vi har blant annet bruk for mer sosial intelligens, var hans budskap.

«Kvinner i styre og ledelse» finansieres av SND Nordland, Futurum og Ballangen omstilling, med støtte av Narvik Energi og Statkraft. Brit Ruud er prosjektansvarlig, Karin Ann Nygård fra VINN faglig ansvarlig, og Lisbeth Korneliussen fra Futurum prosjektleder.

Det er de gode resultatene fra i fjor som gjør at prosjektet gjentas i år.

Det faglige innholdet omfatter blant annet tema som: kvinnerollen, kommunikasjon, egenutvikling, styrearbeid, økonomi, endringsledelse og strategi.

AVGJØRELSER

Til hver deltaker er det knyttet en mentor (veileder) som skal følge opp og skal sørge for å integrere jentene inn i de miljø hvor viktige avgjørelser fattes. Og ikke minst gi erfaring i hvordan man etablerer et nettverk.

Kirstin Mobakken, som er leder for Ballangen Omstilling, påpekte at det ikke var noe nytt i at kvinnene er limet og drivkraften.

– Slike oppgaver har kvinner hatt i alle tider. Før, mens det var slik at mannen måtte ut for å skaffe inntekter, blant annet ved å være lange tider på fiske, var det kvinnene som holdt tingene gående.

– Skal vi ha gode og veldrevne lokalsamfunn, må kvinnene mere med, var hennes budskap – til applaus.

Deretter var det presentasjon av deltakere og deres mentorer, og det ble som følger:

Narvik:

Bodil Jensen/Sissel Lind (mentor)

Britt Kolloen/Inis Ivarsson

Elisabeth Skog/Trond Aase

Hanne Thorp/Tove D Sivertsen

Hilde Normark/Else Marskar

Ingrid M Botne/Bjørnar Olsen

Kine Johnsen/Stein Laksaa

Kirsten Nystrand/Edel Storelvmo

Liv Hilde Alm/Jørn Eldby

Liv Sissel Eilertsen/Jan P Pettersen

Monica Sivertsen/Torunn Olsen

Sissel Nilsen/Kirsten Sletten

Trude Holm/Almar Markussen

Unni Forshaug/Terje Dypvik

Åsunn Lyngedal/Torstein Rødseth

Ballangen:

Anne Rita Niklasson/Wiggo Knutsen

Benthe Martinussen/Kirstin Mobakken

Erna Mathisen/Lisbeth Storhaug

Kjersti D Simonsen/Helge Stormyr

Olga Thorstensen/Alf Albrigtsen

Artikkeltags