– Et himmelrike

Artikkelen er over 13 år gammel

TYSFJORD: – Jeg fikk noe å holde på med. Det var det viktigste. Armand Eidseth kunne ikke vært mer fornøyd med egen arbeidsplass.

DEL

Styrets årsberetning for 2004, viser at 35 personer hadde sitt arbeidssted ved årsskiftet. I dag sysselsetter arbeidsmarkedsbedriften 80 personer. Armand Eidseth er en av dem.

I 12 år

I 12 år har den 52 år gamle mannen fra Drag hatt sitt arbeid ved Tysfjord ASVO. Og han kunne ikke vært mer fornøyd. Også sønnen Freddy Henriksen har sitt arbeid ved bedriften.

– Etter skilsmissen var jeg hjemme med ungene da de var små. Da de klarte seg selv ville jeg ut i arbeidslivet. Men her på Drag var det ikke så mye å gripe fatt i. Her fikk jeg noe å holde på med.

Han rykkes opp fra lunsjen, og tar på seg guideansvaret i en bedrift som har vokst fortere enn noen kunne forutse i 1993 da den startet opp. Vaskeri og vedproduksjon utgjorde hovedaktivitetene. I dag er Tysfjord ASVO en bedrift det blir lagt merke til langt utenfor Nordland fylkes grenser.

Størst i vekst

Ute i korridoren henger et trykkferskt diplom. Bedriften er kåret til Årets vekstbedrift 2005 i Nordland av Fremovers kollega i nord Nordlys. De er størst i vekst, i omsetning og resultat over tre år av totalt 1.326 kvalifiserte bedrifter. Alle de kvalifiserte bedriftene hadde en omsetning på over 1 million kroner, og minst 20 prosent vekst i omsetning og resultat hvert år de siste tre årene.

Daglig leder Beate Ráhka Knutsen vil ikke kommentere utnevnelsen som gjør de ansatte svært kry.

– Kom og spør om det etter lørdag, sier hun noe kryptisk.

«Her fikk jeg noe å holde på med»

Armand Eidseth ser stolt opp på veggen.

– Dette er stort for oss. I går ble vi intervjuet både av aviser og fjernsyn. De var rundt meg med mikrofonen. 52-åringen og altmuligmannen innrømmer at dette er artig. Han jobber i et arbeidsfellesskap han beskriver som et himmelrike. Armand har hovedansvaret for at Prestegårdstunet får rene håndklær og sengetøy. Han har nok å gjøre.

Kursbevis

I sommer fikk Tysfjord ASVO, der Tysfjord kommune har 90 prosent av aksjene og Agenda AS har de øvrige 10 prosent, kjøpe industribygget de har leid av kommunen. Nå disponerer de 1.800 kvadratmeter. Vedproduksjonen er flyttet i underetasjen. I de gamle lokalene i 1. etasje skal det bl a bli et snekkerverksted. Vegg i vegg ligger datarommet, arbeidsrom og garderober der kursbevisene henger tett som hagl.

Tysfjord ASVO er tiltaksarrangør for Aetat. Beate Ráhka Knutsen poengterer at minst like viktig som salget av vaskeritjenester og vedproduksjon, er den tilretteleggingen som skjer for arbeidstakere på ulike nivåer.

– Målet vårt er at flest mulig skal delta i arbeidslivet. På ulike måter legger vi til rette for arbeidstakerne slik at det er mulig å være yrkesaktiv uansett hvem du måtte være, sier Ráhka Knutsen.

Artikkeltags