–  Hvis noen kjenner til denne hunden, vil vi gjennom Fremover be vedkommende om å melde seg snarest. Vi har ikke forhold til å ha hunder her på politivakta i Narvik. Hvis ikke noen vedkjenner seg hunden, må vi få den avlivet, sier Markussen til Fremover.

BITT

Hunden beskrives slik:

– Aggressiv blandingshund; en setter/border collie, noe i den duren. Sort og hvit, sier politibetjenten.

– Hunden er ikke så gammel, men over jæ.... sint. Om den er redd, eller har nerver, det skal jeg la være usagt – jeg er ikke noen hundepsykolog. Det som imidlertid er klart, er at den allerede har bitt to betjenter her. Det ene bittet gikk i gjennom klærne, og betjenten måtte til lege for å få stivkrampesprøyte, sier politibetjent Oddmund Markussen.

BEROLIGENDE

– Vi må bli kvitt hunden på en eller annen måte. Akkurat nå er to veterinærer inne for å gi den noe beroligende, sier Markussen og har følgende generelle oppfordring til katte- og hundeeiere i Narvik-området:

– Meld fra til politiet dersom familiens kjæledegge kommer bort, så har vi noen vi kan ringe til dersom vi får inn katter og hunder. I forrige uke hadde vi en hund som var her i flere dager før eieren meldte seg. Det er for dårlig at hunder og katter skal være borte i dagesvis før eierne melder seg. Jeg vil si det så sterkt at da er man ikke glade i dyrene sine. Det virker i alle fall ikke slik, sier politibetjent Oddmund Markussen til Fremover.