Gå til sidens hovedinnhold

Får nytt navn

Artikkelen er over 13 år gammel

Ofotens Bilruter AS får nytt navn. Se hva det nye navnet blir og si din mening.

Sammen med busselskapene AS TIRB Rutene og Tromsbruss AS får Ofotens Bilruter nytt navn. Det nye navnet er Cominor.

Fra september

Det nye navnet ble kunngjort mandag, og gudmor er Kirsti Lange. Hun har mange års tjeneste i styret og bedriftsforsamlingen i morselskapet AS TIRB, skriver selskapet i en pressemelding.

De tre selskapene skal fusjonere, og fusjonen vil være en realitet 1. september i år.

Premissene

I arbeidet med nytt navn var ett av premissene at ingen av dagens navn og merker skulle videreføres i det nye selskapet. De ønsker et nytt felles ståsted for alle ansatte i selskapet. Navn og merke skal symbolisere virksomhetens art og skal signalisere en miljøprofil.

Sammensatt

Det nye navnet er et sammensatt ord. Com i nord skal uttrykke at her dreier det seg om kommunikasjon i nord og Norge. Logoen kan sees som et speil/spinnaker, og skal symbolisere bevegelse og fart, skriver selskapet i en pressemelding.

Logoen kan også oppfattes som et landskap med horisont. Fargene er valgt ut fra en arktisk palett med rene blåtoner og kompementert med grønt som signaliserer miljø.

Gruppe

Øivind Søreng i Ofotens Bilruter har sammen med Alfred Aksnes i Tromsbuss, Odd Andersen i TIRB, Einar Seljevoll i TIRB og Martin Eliassen utgjort arbeidsgruppen som har jobbet nytt navn og logo.

Etter fusjonen blir Cominor et selskap med 500 ansatte, og det største busselskapet i Nord-Norge. Selskapet har rundt 300 busser i rutetrafikk fra Alta i nord til bodø i sør, chartervirksomhet i Norge og deler av Norden. Selskapets hovedkontor blir på Finnsnes, med avdelinger i Tromsø, Narvik og Finnsnes.