Gå til sidens hovedinnhold

Gikk amok med øks i nabolag på Finnsnes

Artikkelen er over 4 år gammel

Bøtelegges for 8400 kroner etter fylleopptrinn på Finnsnes.

En 23 år gammel mann fra Finnsnes er dømt for skadeverk i Senja tingrett, skriver Nordlys.

Ifølge retten gikk han – i beruset tilstand – inn i flere hager i et nabolag på Finnsnes, utstyrt med en øks. Her slo han blant annet i stykker en takrenne, knuste flere blomsterkrukker, dro opp blomster, knakk en lyktestolpe og skar opp sikkerhetsnettet på en trampoline – før han til slutt ble skremt vekk av en mann.

Møtte ikke opp

Flere naboer var også vitne til deler av opptrinnet etter at de ble vekket av bråket.

Politiet fant til slutt mannen samme natt og han erkjente først å ha vært i det aktuelle nabolaget på leting etter kompiser og telefonen sin. Da han ble konfrontert med at han hadde tatt seg inn i flere hager, nektet han for i det hele tatt å ha vært der.

23-åringen møtte ikke selv i Senja tingrett, men domstolen fester ikke lit til forklaringen han tidligere har gitt til politiet:

«Retten viser i den forbindelse til at han endret forklaring fra å ha vært i området til og ikke ha vært der i det hele tatt etter at han ble konfrontert med å ha blitt observert», heter det i dommen.

Domfelt og bøtelagt

Her fremkommer det videre at han tidligere er domfelt for brudd på veitrafikkloven, straffeloven og legemiddelloven. Han er i tillegg bøtelagt to ganger, senest i juni 2016.

Senja tingrett kommer til at 23-åringen dømmes til en bot på 8400 kroner for skadeverket, i tråd med påtalemyndighetens påstand.

Kommentarer til denne saken