Fly måtte snu etter få minutter

Artikkelen er over 10 år gammel

Passasjerene opplevde landingen som en nødlanding. - Dette var ikke en nødlanding, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS Norge.

DEL

Blant passasjerene i flyet som måtte gjøre vendereis etter en tur utover Vestfjorden, var Gunnar Utnes og kona Beate fra Narvik.

Skummel opplevelse

Hun forteller om en skummel opplevelse, etter at flyet - slik de forklarer det - ikke greide å vinne høyde, men satte ut over fjorden med bremseklaffene på vingene nede.

- Jeg mistenker at det var svikt i det hydrauliske systemet, sier Utnes som forteller at han kjente oljelukt inne i kabinen da flyet startet.

- Da sa jeg også at til Beate at vi skulle være glade om vi kom oss avgårde med dette flyet.

Problem med nesehjul

Kapteinen opplyste til passasjerene at de hadde problemer med å få inn nesehjulet, og derfor måtte de gjøre vendereis. Det bekrefter informasjonssjef i SAS Norge, Knut Morten Johansen. Han sier flyet måtte snu og lande i Bodø igjen fordi de hadde problemer med et nesehjul.

- Dette var ikke en nødlanding, men flyet landet på vanlig måte. Det var helt uproblematisk. Når ikke flyverne fikk felt inn hjulet etter avgang, snudde de og landet i Bodø. Flyet var ikke lange tiden i luften, sier Johansen.

To timer forsinket

Det var 54 passasjerer om bord i flyet. Alle er nå overført til flyet som går 12.40, og Johansen beklager at reisen blir to timer forsinket.

Han sier de har satt i gang servering, slik at passasjerene får noe å bite i mens de venter. En mekaniker skal se på problemet med nesehjulet.

- Vi håper forsinkelsen ikke får store konsekvenser for de om bord, sier han.

Artikkeltags