Posten innstiller flygninger

Gardermoen  20100727.
Et fraktfly fra flyselskapet West Air Europe med registreringsnummer SE-LNY, som flyr Posten, på vei inn til landing på Gardermoen flyplass i Akershus tirsdag kveld. 
Foto: Kyrre Lien / Scanpix

Gardermoen 20100727. Et fraktfly fra flyselskapet West Air Europe med registreringsnummer SE-LNY, som flyr Posten, på vei inn til landing på Gardermoen flyplass i Akershus tirsdag kveld. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Postflyet som styrtet i natt, opererte på vegne av Posten Norge og fraktet post og pakker fra Østlandet til Nord-Norge.

Flyetvar på vei med norsk post fra Gardermoen til Tromsø på vegne av Posten Norge.

Flyet fraktet post og pakker fra Østlandet til Nord-Norge, bekrefter pressesjef John Eckhoff i Posten overfor NTB.

– Nå mangler vi et fly, og vil fortløpende ta avgjørelser for hvordan vi skal få fram post i samarbeid med flyselskapene, sier Eckhoff.

– Posten Norge har i hele natt hatt tett kontakt med West Atlantic, som er leverandør av flytjenester for postgangen. Det er flyselskapet som har kontakten med redningstjenesten og øvrige myndigheter i saken, og Posten Norge har bidratt med dokumentasjon, heter det i en pressemelding fra Posten Norge.

Flyet er registrert i Sverige, men flyr på anbud mellom norske destinasjoner med post. Mannskapet er trolig ikke fra Norge eller Sverige, men fra et annet europeisk land, ifølge pressetalsmann Daniel Lindblad i Sjöfartsverket, som har ansvaret for lokalisering av mindre fly. 

Posten Norge har i hele natt hatt tett kontakt med West Atlantic, som er leverandør av flytjenester for postgangen. Det er flyselskapet som har kontakten med redningstjenesten og øvrige myndigheter i saken, og Posten Norge har bidratt med dokumentasjon

Flyet fraktet A-post, småpakker og ekspresspakker fra store deler av Østlandet og til Nord-Norge.

Som følge av flystyrten, har West Atlantic og Posten Norge blitt enige om å innstille postflyet som skulle til Svalbard i formiddag. Pilotene i dette flyet er kolleger av de to som førte det styrtede flyet, skriver Posten i en pressemelding.

Artikkeltags