Skal mer en tredoble bosettingen av flyktninger

Morten Qvam, Rødt, Narvik bystyre, 21 april 2016

Morten Qvam, Rødt, Narvik bystyre, 21 april 2016

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

– Vi har ambisjoner, men samtidig må vi være kloke. Derfor gir vi oss tid, om så fram til 2018, med å nå målet.

Bestill Fremover+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold

Det sier Morten Qvam, Rødt, etter at han sikret flertall i Narvik bystyre for å mer enn tredoble antallet flyktninger Narvik skal bosette.

Det var i forbindelse med behandlingen av hvor mange flyktninger Narvik skal bosette nå i 2016 at ambisjonen for fremtiden ble satt.

Narvik har i flere år slitt med å lykkes med bosettings- integreringsarbeidet, og et utredningsarbeid har pågått for å se på hva man skal gjøre for å få bedret på arbeidet. Dette er ennå ikke ferdig, og rådmannen har derfor anbefalt at Narvik i år skal bosette kun 30 flyktninger, men ingen av disse skal være enslige mindreårige. I tillegg kommer familiegjenforeninger.

Dette vedtok bystyret, men etter forslag fra Rødt, KrF, SV, Ap, MDG og V, også med et tillegg om at man senest innen 2018 skal nå et tall på 100. Høyre og Fremskrittspartiet stemte mot tillegget om 100 som mål.

Følg Fremover på Facebook og få siste nytt først

Hold deg oppdatert uansett hvor du er. Last ned Fremovers app og få varsel på mobilen om blant annet store nyheter, trafikkulykker og stengte veier i regionen.

App for iPhone

For Android

Artikkeltags