Flyttet fra Narvik <br/>– sparer 40 mill

40 millioner kroner sparer Hurtigruten på å flytte bemanningskontoret fra Narvik til Kirkenes, ifølge Finnmarken.

40 millioner kroner sparer Hurtigruten på å flytte bemanningskontoret fra Narvik til Kirkenes, ifølge Finnmarken. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Hurtigruten sparer stort på flyttemelding til Finnmark.

DEL

Hurtigruten flytter sitt bemanningskontor for maritimt ansatte fra Narvik til Kirkenes. Ifølge beregninger avisen Finnmarken har gjort, sparer selskapet 40 millioner kroner i året på adresseendringen.

Selskapet har selv argumentert med de praktiske fordelene ved å ha kontoret i en snuhavn for Hurtigruten. Men Hurtigruten kan også plusse på en ren økonomisk gevinst.

Ingen arbeidsgiveravgift

Årsaken er at Kirkenes har null prosent arbeidsgiveravgift, mens bedrifter i Narvik må betale 5,1 prosent av hver arbeidstakers totale inntekter og ytelser i skatt til staten, skriver Finnmarken. Avisen har kommet fram til beløpet på 40,8 millioner kroner ved å ta utgangspunkt i at Hurtigrutens om lag 1600 maritimt ansatte hver har en årlig brutto inntekt på 500.000 kroner.

Kom best ut

Kommunikasjonssjef Ragnar Norum i Hurtigruten ønsker ikke å kommentere avisens tall, men medgir at spart arbeidsgiveravgift er en kjærkommen tilleggseffekt ved etableringen i Kirkenes.

- Det var Kirkenes som kom best ut, også økonomisk. Vi har et stort fokus på kostnader for tiden, skriver Norum i en tekstmelding til Finnmarken.

I alt etableres det fem arbeidsplasser i tilknytning til bemanningskontoret. Hurtigruten leverte et 2012-regnskap på minus 310 millioner kroner.

Artikkeltags