For knapt en måned siden annonserte rådmann Steinar Sørensen etter en potet: «Om du er skorvat og grodd, må du likevel være idérik», sto det blant annet i annonsen.

Rådmannens stedfortreder

Den noe spesielle stillingsannonsen gjaldt stillingen som leder av kommunens fellesavdeling med ansvar for post og arkiv, kultur, valg, næringssaker, startlån, økonomistyring og -rapportering, pedagogiske råd, eiendomsskatt, boligforvaltning, salgs- og skjenkebevillinger – og annen generell saksbehandling.

– Og finner vi en med ekstra arbeidslyst skal han også få lov å være min stedfortreder, la rådmannen til i annonsen.

Han beskriver jobben som «Kommune-Norges mest allsidige stilling».

Kvinnfolkan rødme

Søknadsfristen for stillingen som potet i Evenes kommune går ut onsdag 18. desember, og ifølge Sørensen begynner potetkjelleren og fylles.

– Jo da. Vi har både «Ottar» og «Beate». Noen er litt lite vokst og trenger nok mer modning – og noen er skorvat og grodd.

– Andre har en form som nok gjør at kvinnfolkan på kommunehuset neppe vil kunne ta i dem uten å rødme.

Å annonsere etter en potet har i alle fall virket.

– Nå er ikke søknadsfristen løpt ut, men jeg regner med at vi får mellom 10 og 15 søkere til stillingen, sier Sørensen.

Det var nemlig ikke gitt at det ville komme mange kvalifiserte søkere til stillingen i en så pass lite kommune som Evenes.

Poteten virket

– Jeg tror formen på annonsen har formidlet at vi ikke er en A4-kommune, og at dét har ført til en litt større interesse enn normalt.

Ifølge Sørensen er ikke stillingen særlig A4.

– Det er neppe noen som kan fylle stillingen fra dag én. Til det er den litt for spesiell.

Han tror metaforen «potet» mer enn godt nok har synliggjort at det er en stilling der vedkommende som blir ansatt må jobbe bredt.

– Noen liker å fordype seg grundig i ett fagfelt, mens andre liker å jobbe mer bredt. Det er disse vi håper å få tak i. Så langt ser det bra ut.