Gå til sidens hovedinnhold

Slutter som nyhetsredaktør i Fremover og har fått ny, spennende jobb

Artikkelen er over 3 år gammel

Anders Horne begynner i ny jobb i Brønnøysundregistrene.

Anders Horne takket denne uken ja til jobb som seniorrådgiver i Brønnøysundregistrene i Narvik. Brønnøysundregistrene har et lokalkontor i Narvik – hvor det i dag sitter 16 ansatte.

Kommunikasjonsstilling

– Det er en kommunikasjonsstilling, og jeg skal forsøke å bidra med mye av det samme jeg har gjort som nyhetsredaktør i Fremover; Brønnøysundregistrene og Altinn står foran en stor digitaliseringsprosess. En del av min jobb skal være å bidra til å gjøre sidene mer spennende og lettere å bruke, forklarer Horne.

Han begynner i den nye jobben senest 1. januar.

Horne begynte som journalist i Fremover i 2008, og ble nyhetssjef i september 2013. Før det var han både sportsjournalist og sportsleder i avisen iTromsø fra 2001.

Lyst til å prøve noe annet

– Hvorfor velger du å bytte jobb?

– Det er sammensatt. Jeg synes jobben i Brønnøysundregistrene er spennende. Jeg har jobbet i mediene siden jeg var 13–14 år, med unntak av et år hvor jeg hadde et vikariat som kommunikasjonsrådgiver i Direktoratet for brann og eksplosjonsvern. Jeg har lenge hatt lyst til å se hvordan livet ser ut på den andre siden, sier han.

I tillegg er jobb-byttet et verdivalg for Horne.

– Jeg vil prioritere familien og det frivillige arbeidet innen idretten i Narvik.

Horne presiserer at han har et veldig godt forhold til Fremover.

Morsom reise

– Særlig de siste årene som nyhetsredaktør føler jeg at vi har gjort en vanvittig god jobb med å digitalisere Fremover. Vi har snudd abonnementsutviklingen og på interne målinger i konsernet er vi blant de beste i klassen. Det har vært en utrolig morsom reise å være med på, og jobben har krevd mye, opplever han.

Horne har stor tro på at Fremover har en så god digital posisjon at avisen vil gjøre det bra også i fremtiden, men er mer usikker på om det blir mange flere år med papiravis.

– Fremover har en bedre digital modenhet og er bedre rustet enn mange andre aviser.

Horne røper også at det ikke er usannsynlig at Fremovers lesere blir å se navnet hans i spaltene også i fremtiden.

– Jeg ser ikke bort fra at jeg blir å jobbe frilans for sporten i Fremover. Å jobbe sport er det gøyeste i verden og det var der jeg startet for neste 30 år siden. Kjell Kolsvik har lovet å hyre meg inn når det trengs.

Respekterer valget

– Jeg kan bare beklage at Anders velger å forlate Fremover. Anders har en kompetanse og en oversikt over regionen og det som skjer her samt et nettverk som blir vanskelig å erstatte. Når han i tillegg er en av Narviks kanskje dyktigste nyhetsjegere, og har en skarp og god penn, er det mye som forsvinner fra Fremover-huset når han går ut av døren. Samtidig respekterer jeg hans valg, og har forståelse for at han ønsker å gå videre, sier sjefredaktør og administrerende direktør i Fremover, Christian S. Andersen.

– Anders har vært en viktig ressurs og pådriver i arbeidet med å ruste Fremover for en digital fremtid i flere år. Nå begynner vi jobben med å se på hvordan vi skal løse oppgavene og ansvaret Anders har som nyhetsredaktør i fremtiden, sier Andersen.

Kommentarer til denne saken