Full forvirring om flyplassnavn

Artikkelen er over 12 år gammel

Nå flyr både Norwegian og SAS Braathens direkte fra Narvik til Oslo! Boeing-fly med plass til 150 passasjerer mellomlander nemlig i Narvik på vei fra Harstad.

DEL

Gladnyhet? Nei.

Forvirret?

Det er du ikke alene om. Faktum er at det bare er Widerøe som flyr til og fra Narvik. Harstadværingene må fortsatt nøye seg med å se flyenes kondensstriper tegne seg på himmelen på klarværsdager. For dem er det fortsatt bare nabofylket og Evenes som er nærmeste mulighet for en flyreise.

Ramler av

Det er nemlig full forvirring om flyplassnavn. Det offisielle navnet for flyplassen på Evenes er: Harstad/Narvik lufthavn, Evenes. Og det er her mange ramler av.

Tirsdag meldte nemlig NRK Trafikk både på riksdekkende radio og nett følgende:

«Flyforsinkelser fra Harstad til Oslo via Narvik»

«Norwegians flygning fra Harstad til Oslo via Narvik som skulle gått klokka 10.50 er ca. 30 minutter forsinket. SAS Braathens er forsinket på samme strekning, og flyet som skulle gått fra Harstad klokka 10.55 tar ikke luften før 12.05.»

Det er ikke første gang en slik melding går ut til radiolyttere og nettbrukere over hele landet.

Velkommen til Harstad

Journalistene i NRK Trafikk er forøvrig langt fra de eneste som har problemer med å stokke flyruter, navn på flyplasser og geografi.

Også passasjerer har problemer med å finne rett flyplass. Til og med kabinpersonalet om bord i flyene er blitt knepet i å annonsere ankomst til Harstad da hjulene dumpet ned på rullebanen.

Men eieren av flyplassen på Evenes har heller ikke gjort det lett. Siden åpningen i 1973 har flyplassen byttet navn sju ganger. Det betyr nytt navn oftere enn hvert femte år.

Tidligere offisielle navn på flyplassen

Evenes flyplass

Evenes lufthavn

Evenes stamflyplass

Harstad-Narvik lufthavn, Evenes

Harstad Lufthavn, Evenes

Harstad/Narvik lufthavn

og nå Harstad/Narvik lufthavn, Evenes

Artikkeltags